RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

«Spartacus» usikker på Tour de France

Sist oppdatert:
- VM er mitt eneste mål, sier Cancellara.

Vi fikk se en beskjeden oppvisning fra Fabian Cancellara under tempoen i Belgia rundt fredag.

Den tidligere verdensmesteren endte på 77. plass, nesten to minutter bak Tony Martin, som vant den 15 kilometer lange etappen.

- Denne tempoen var ikke noe mål i seg selv, forteller sportsdirektør Dirk Demol til sporza.be

Den sveitsiske RadioShack-rytteren har ikke konkurrert siden begynnelsen av april hvor klassikerspesialisten hentet hjem sin tredje triumf i Paris-Roubaix.

- Fabian har jobbet lite med tempoen i år. Han har hatt en pause siden Roubaix og begynte senest onsdag å bygge opp formen igjen, sier Demol.

Les også: - Er du virkelig så forbanna dum?

Neste post på programmet for Cancellara er Tour de Suisse, men om 32-åringen dra til Tour de France-starten på Korsica 29. juni er ennå ikke avklart. Selv holder han fokus på VM i Firenze i september.

- For meg er det viktigst å kjøre ritt og å komme inn i konkurranserytmen igjen. Neste måned drar jeg til Tour du Suisse og etter det tar vi en avgjørelse om touren. VM i Firenze er mitt eneste mål, forteller Cancellara.

Vil savne «Spartacus»
Sveitseren har hatt en strålende sesong så langt ved å vinne både Flandern rundt og Paris-Roubaix. Han triumferte også i E3 Harelbeke.

Derfor ønsker nok både lagledelsen og sponsorer at Cancellara representerer RadioShack-laget under Tour de France, i det som er rittets hundrede utgave.

Usikkerheten rundt Andy Schlecks form og dopingsuspensjonen til Frank Schleck, vil nok forsterke savnet av Cancellara ved en eventuell uteblivelse.

- Vi tar en avgjørelse etter Tour du Suisse. Sponsorene skal også ha et ord med i laget. Vi får se, sier Demol.

I fjor vant Cancellara prologen i Liège, hans åttende etappeseier i Tour de France, og holdt den gule ledertrøyen i sju dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere