Gå til sidens hovedinnhold

«Spartacus» usikker på Tour de France

- VM er mitt eneste mål, sier Cancellara.

Vi fikk se en beskjeden oppvisning fra Fabian Cancellara under tempoen i Belgia rundt fredag.

Den tidligere verdensmesteren endte på 77. plass, nesten to minutter bak Tony Martin, som vant den 15 kilometer lange etappen.

- Denne tempoen var ikke noe mål i seg selv, forteller sportsdirektør Dirk Demol til sporza.be

Den sveitsiske RadioShack-rytteren har ikke konkurrert siden begynnelsen av april hvor klassikerspesialisten hentet hjem sin tredje triumf i Paris-Roubaix.

- Fabian har jobbet lite med tempoen i år. Han har hatt en pause siden Roubaix og begynte senest onsdag å bygge opp formen igjen, sier Demol.

Les også: - Er du virkelig så forbanna dum?

Neste post på programmet for Cancellara er Tour de Suisse, men om 32-åringen dra til Tour de France-starten på Korsica 29. juni er ennå ikke avklart. Selv holder han fokus på VM i Firenze i september.

- For meg er det viktigst å kjøre ritt og å komme inn i konkurranserytmen igjen. Neste måned drar jeg til Tour du Suisse og etter det tar vi en avgjørelse om touren. VM i Firenze er mitt eneste mål, forteller Cancellara.

Vil savne «Spartacus»
Sveitseren har hatt en strålende sesong så langt ved å vinne både Flandern rundt og Paris-Roubaix. Han triumferte også i E3 Harelbeke.

Derfor ønsker nok både lagledelsen og sponsorer at Cancellara representerer RadioShack-laget under Tour de France, i det som er rittets hundrede utgave.

Usikkerheten rundt Andy Schlecks form og dopingsuspensjonen til Frank Schleck, vil nok forsterke savnet av Cancellara ved en eventuell uteblivelse.

- Vi tar en avgjørelse etter Tour du Suisse. Sponsorene skal også ha et ord med i laget. Vi får se, sier Demol.

I fjor vant Cancellara prologen i Liège, hans åttende etappeseier i Tour de France, og holdt den gule ledertrøyen i sju dager.

Kommentarer til denne saken