RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spartacus versus Supermann

Foto: Tim de Weale (©TDWSport.com)
Tempokongen Fabian Cancellara skal i ringen mot rekordmannen Jack Bobridge.

Tour of Qatar starter søndag med det som forhåpentligvis blir en fartsfylt og minnerik prolog. Rytterne skal kjøre alt hva remmer og tøy kan holde i to kilometer. Det at etappen er så kort vil antageligvis resultere i at mange sprintere vil være å finne høyt oppe på resultatlistene, men to tempospesialister skiller seg ut som de største favorittene.

Fabian Cancellara har i mange år vært verdens utvilsomt beste temporytter. En av sveitserens største utfordrere på søndag er den 21-årige australieren Jack Bobridge. På tross av den unge alderen har Bobridge et ganske voksent medaljeskap. Han har hentet to medaljer fra de to foregående verdensmesterskapene på bane, deriblant gull i forfølgelse for lag. Under VM i Mendrisio i 2009 ble han U23-verdensmester på tempo.

Cancellaras bragder kjenner vel de fleste. 4 ganger verdensmester på tempo, 7 etappeseire i Tour de France og 4 seire i monumentene sier sitt.

- Du er sjefen
Det er nå tre dager siden Bobridge slettet Chris Boardmans verdensrekord på 4000-meter.

LES MER: Den australske supermannen

- Jack Bobridge – du er sjefen! Herregud, 4.10 er raskt. Få tilbake individuelt forfølgelsesritt i OL, skrev landsmannog lagkompis Brett Lancaster på Twitter.

Bobridge innrømmer at han nå vil ha alle øyne rettet mot seg foran prologen, men vil minne alle på at det er stor forskjell på to kilometer på bane og to kilometer på asfalt.

- Dette er på landeveien og jeg kjører mot ryttere som Cancellara, som er et stort steg foran alle andre på tempo. Men jeg skal gjøre mitt beste, sier han til The Sydney Morning Herald.

- Forskjellen utgjøres på de lengre etappene
- Uten å legge for stort press på oss selv er vi definitivt her for å gjøre vårt ytterst beste og gjøre noen resultater både i sammendraget og på enkeltetappene, sier teamsjef Kim Andersen ifølge leopard.lu.

Fabian Cancellara er den største favoritten av alle foran prologen, men Andersen understreker at rittet ikke avgjøres søndag.

- Prologen er veldig kort, så uansett hvem som vinner vil avstandene være veldig små, sier dansken.

- De virkelige forskjellene i dette rittet vil utgjøres på de lengre etappene med mye vind, og bonussekundene vil antageligvis være avgjørende for sammendraget, fortsetter han.

Sesongdebut
Cancellara kjører årets første sykkelritt i Qatar, mens Bobridge tok del i den australske sesongåpningen.

Garmin-Cervélo-rytteren vant det nasjonale mesterskapet på landeveien og tok sølv på tempoen.

Synd er det at Taylor Phinney har meldt forfall på grunn av et trøblete kne. Amerikaneren kunne vært en utfordrer på prologen.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere