*Nettavisen* Sport.

Speed var TV-gjest dagen før dødsfallet

Foto: Faksimile Youtube

- Man begynner å føle skyld for at man ikke så noe, sier programlederen.

28.11.11 09:51

Søndag kom den triste nyheten om at tidligere Premier League-profil Gary Speed er død.

- Jeg, og samtlige i den walisiske fotballfamilien, er knust over nyheten om Gary Speeds bortgang. Mine tanker og bønner er med hans kone og familie i denne vanskelige tiden, sier styrelederen i det walisiske fotballforbundet, Jonathan Ford.

Sjokk
Den tidligere Leeds-, Everton-, Newcastle- og Bolton-spilleren ble funnet død i sitt eget hjem søndag morgen, skriver The Telegraph.

Nyheten kom som et sjokk på balløya, og hele fotballverden sendte sine hilsener til den avdøde Wales-manageren.

Les også: «Det finnes bare én Gary Speed»

Manchester United-spiss Michael Owen skrev følgende på Twitter: «Kan bare ikke tro nyhetene om Gary Speed. Vi vinket til hverandre for et par dager siden, da vi slapp av barna våre ved skolen. Jeg er nummen.»

Manchester City-profil Micah Richards fulgte opp: « Hvil i fred, Gary Speed. En ekte legende».

«RIP Gary Speed. Min første Premier League-kamp var mot ham, han viste meg hva spillet handler om i britisk fotball», skriver Real Madrid-stjernen Xabi Alonso.

Var TV-gjest dagen før dødsfallet
Senest lørdag, dagen før dødsfallet, var Gary Speed gjest i BBCs fotballprogram Football Focus.

- Jeg har mange merkelige følelser. Man begynner å føle skyld for at man ikke så noe i går (lørdag). Noe som kunne ha medført at han fortsatt hadde vært her i dag, skriver programleder Dan Walker på Twitter, og følger opp:

- Gary var full av liv, og pratet om sine barn, den lyse fremtiden med Wales, twitter og golf. Jeg kan ikke forstå det, det er så sørgelig. Mine tanker går til familien hans, skriver Walker.

Et samlet England hyllet speed i Premier League-runden søndag. På Liberty Stadium i Swansea ble ett minutts stillhet omgjort til ett minutts applaus, og TV-bildene viste en tårevåt Shay Given i midtsirkelen. Given og Speed er nære venner.

I oppgjøret mellom Liverpool og Manchester City ble det også avholdt en markering for Speed, og walisiske Craig Bellamy trakk seg fra kampen etter sjokket han hadde fått samme dag.

- Han var som en mentor for Craig (Bellamy). Jeg tok avgjørelsen, og det er mer viktige ting i livet enn fotball, sier Liverpool-sjef Kenny Dalglish ifølge The Telegraph.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dypt respektert
Liverpool-manageren var også preget av nyheten.

- Det er forferdelig. Det er en klisje, men fotball kommer i andre rekke når slike ting skjer, sier Dalglish.

Også den engelske statsministeren David Cameron uttrykte sin støtte etter den tragiske hendelsen.

- Statsministeren var fryktelig trist da han hørte om dødsfallet til Gary Speed, som var dypt respektert av fotballfans over hele landet, både som spiller og manager, sier en talsmann for Cameron.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos

Den svenske fotballegenden Thomas Brolin delte rom med Speed på bortekampene da begge spilte i Leeds, og ble sjokkert da han hørte om dødsfallet.

- Det er tragisk. Det er vel noen år siden vi traff hverandre, men vi ble gode venner. Han betydde mye for meg da jeg var i Leeds, sier Brolin ifølge Aftonbladet.

Gary Speed ble 42 år gammel. Han etterlater seg kona Louise og to sønner.

Her kan du se de siste bildene av Speed:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.