Det har vært langt ifra stille rundt Kylian Mbappé og Paris Saint-Germain i innledningen av årets sesong.

Tidligere har det blitt meldt om interne konflikter, og et mildt sagt lunkent forhold mellom den franske stjernen og Neymar.

Les også: Totalkaos rundt Mbappé: – Spiller i en klubb som blir holdt som gissel av hans eget talent

Ryktene kommer etter at Mbappé signerte en ny stor kontrakt mot slutten av forrige sesongen, og skal nye avsløringer vise seg å være sanne, kan gnisningene eskalere ytterligere med tiden.

Le Parisien skriver nemlig at den franske landslagsspilleren kan tjene nærmere seks milliarder kroner de neste tre sesongene i den franske hovedstaden.

Slik så det ut da Mbappé overrasket alle i serieavslutningen sist sesong:

Ingen prestasjonsbaserte klausuler

Kjempeavtalen skal blant annet innebære en månedslønn på omkring 60 millioner kroner, samt en signeringsbonus på to milliarder kroner som betales over tre år. Det skal også være en lojalitetsbonus på omkring 700 millioner for hver sesong Mbappé blir i klubben.

Avtalen strekker seg i utgangspunktet over to år, med mulighet for å forlenge med ytterligere ett år. Den avgjørelsen skal ene og alene ligge på spilleren selv.

Les også: Klar tale mot russisk skistjerne: – Vet så vidt hvem hun er

Det skal derimot ikke være noe form for prestasjonsavhengige bonuser innblandet, som er ytterst vanlig i andre store kontrakter.

Mandag ettermiddag går PSG hardt ut mot opplysningene om Mbappes lønn og hevder det ikke har noen rot i virkeligheten.

– PSG bekrefter at artikkelen er helt feilaktig, og ikke så mye som en eneste detalj stemmer, heter det i pressemeldingen.

Videre stiller klubben spørsmål ved tidspunktet for publiseringen - dagen før det klubben selv omtaler som en viktig Champions League-kamp. Ifølge journalisten Fabrizio Romano vurderer klubben nå rettslige skritt mot Le Parisien.

Les også: Tror Haaland stresser Mbappé: – Ikke lenger den største

– Grotesk mye penger

Ligue 1-kommentator Robin Haugen trodde knapt det han leste, men er samtidig ikke overrasket.

– Man tror jo nesten ikke at det er sant. Det er grotesk mye penger, men det er ikke Mbappé sin feil alene. Dette har jo blitt dagens fotball, og hører jo ikke hjemme en plass. Noe overraskende er det jo at det ikke er noe prestasjonsbasert der. Det er jo vanlig at man ser det i så prestisjetunge kontrakten, men det var det ikke her, sier han til Nettavisen.

Les også: Gavmilde Lille vant tross kjempetabber

Og fortsetter:

– Det sier litt om hvor mye penger eierne sitter med, som bygger litt oppunder det blant annet Klopp prater om. FFP (Financial Fair Play) fungerer jo åpenbart ikke, så det er bare tøv.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Mbappé signerte en lengre kontrakt med PSG etter forrige sesong, etter spekulasjoner som linket han bort fra klubben. Den siste tiden har det vært mye bråk rundt ham:

– Han er fryktelig god altså, men så mye penger fortjener han ikke. Jeg tror jo på ryktene om at han er misfornøyd med at han ikke fikk inn forsterkningene han ønsket, også kan man si at det er barnslig. Det sier også at det er spiller som ikke nødvendigvis tenker kun på pengene, i og med at han faktisk vil vekk.

– Hvis dette viser seg å stemme, vil Neymar føle seg litt snytt her?

– Det tviler jeg ikke et sekund på at Neymar vil tenke på det her. Det har man jo sett i den dokumentaren han la ut selv. Drama oppstår jo i den klubben lett som bare det. Slik blir det med så store stjerner i laget, avslutter Haugen.

Tirsdag spiller PSG sin femte kamp i Champions League-gruppespillet, og tar imot Maccabi Haifa hjemme på Parc des Princes.