BRIGHTON/ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Brann er godt representert i Norges tropp under sommerens EM-sluttspill.

Bergenserne kan vise til hele fire spillere, i Guro Bergsvand, Tuva Hansen, Elisabeth Terland og Aurora Mikalsen.

Få uker før mesterskapet ble det klart at hovedtrener Alexander Straus blir ny sjef i giganten Bayern München, som gjør at Brann må ut på trenerjakt før høstsesongen sparkes i gang.

– Det er veldig kjipt at en trener jeg har likt veldig godt og lært ekstremt mye av, nå gir seg i klubben jeg spiller i. Men samtidig unner jeg han det, så jeg heier på han videre, sier stjerneskuddet Elisabeth Terland til Nettavisen.

Les også: Flere har ristet på hodet over «harseleringen». Nå røper Avaldsnes-profilen hva Riise sa selv

Trenerskiftet kan påvirke klubbvalg

Straus har vært en viktig brikke i Branns (tidligere Sandviken) reise mot toppen av norsk kvinnefotball. Det er en av grunnene til at flere av lagets profiler ikke nødvendigvis ble overrasket da nyheten sprakk:

– Det lå jo i luften en stund før bekreftelsen dukket opp, så man klarte jo å prosessere det hele før det ble offentliggjort. Men samtidig unner jeg han det, så jeg heier på han videre.

Les også: Krise for det spanske landslaget - uklar situasjon for stjernespiller

Terland har pekt seg ut som en av de absolutt beste spillerne i Toppserien, og det har tidligere blitt meldt at større klubber har fått opp veiene for 20-åringen. Nå innrømmer midtbanespilleren at trenerbytte kan akselerere den prosessen:

– Alex var mye av grunnen til at jeg gikk til Brann, noe jeg aldri har lagt skjul på heller. Det er klart at det kan påvirke hvordan jeg ser på framtiden at han forlater oss, men akkurat nå er jeg Brann-spiller og forholder meg til det.

Europamesterskapet kommer derfor som bestilt for jenta fra Bryne, som har en ypperlig mulighet til å vise seg fram for et stort publikum.

– Jeg har et ønske om å gjøre det bra og vise meg fram, som alle andre som er her i EM. Først og fremst vil man prestere for å hjelpe laget til å lykkes, og gjøre den jobben man blir satt til.

– Uheldig timing

Guro Bergsvand har vært en bauta i Brann-laget over flere sesonger, og har spilt seg inn i landslagsvarmen under Straus' ledelse.

– Man kan ikke gjøre noe annet enn å unne han den mulighet til å dra til en så stor klubb, som det Bayern München er. Selvfølgelig er det kjipt for oss å gå inn i sommerpausen, på toppen av tabellen, og måtte takle en forandring.

Og fortsetter:

– Vi aner jo ikke hva som vil skje og hva som blir utfallet etter sommeren, men jeg regner jo med at vi skal ha et bra lag i høst også. Samtidig er jeg ganske spent, det må jeg innrømme.

Les også: Kulusevski om da han tabbet seg fullstendig ut i siste serierunde: – Den største idioten

Lagets kaptein, Tuva Hansen, er takknemlig for den jobben Straus har gjort, men mener samtidig at timingen er uheldig.

– Han har vært en utrolig god trener for oss, og for meg personlig. Han har vært veldig viktig, spesielt i oppbygningen av det vi har blitt. Han har skapt den gruppa vi er nå, som gjør det enklere for oss å bygge videre på det. Jeg tror ikke det vil bli så store endringer.

Og fortsetter:

– Det er jo litt uheldig at det skjer akkurat nå, med tanke på at vi skal spille Champions League blant annet. Jeg forstår at han takker ja, med en slik mulighet i fanget.

Les også: Eksplosjon av norske spillere i Serie A: – Utrolig moro

– Vi har fortsatt samme spillerne, så vi skal klare å komme oss videre. Det kom ikke som et sjokk, men jeg tror samtidig folk trenger litt tid for å la det synke inn.

Norge starter sin reise i EM mot Nord-Irland torsdag, før både England og Østerrike venter i gruppespillet.