ARSENAL – WEST HAM 3–1

Det ble en tung førsteomgang for Ødegaard & Co, som kom under etter et straffespark fra West Hams Saïd Benrahma.

Men etter hvilen svarte London-klubben umiddelbart, anført av Norges landslagskaptein. Nordmannen prøvde seg med et skudd, som endte opp i beina på Bukayo Saka. 21-åringen gjorde ingen feil, og utlignet fra kort hold.

– Er det en pasning eller er det et skudd? Det blir i hvert fall genialt fra Martin Ødegaard, hyllet Viaplay-ekspert Tor Ole Skullerud.

Vondt ble til verre for West Ham, med en norsk stjerne i humør. Gabriel Martinelli snudde kampen, før Nketiah sikret seieren etter en nydelig pasning fra nettopp Ødegaard.

Les også: Núñez på godt og vondt da Liverpool vant på Boxing Day

Tidlig i den første omgangen dukket også de overraskende bildene opp. For på tribunen satt trenerlegenden Arsène Wenger, som ikke har vært til stede på Emirates siden exiten i 2018.

Flere har spekulert i at franskmannen har vært fraværende grunnet den noe turbulente avslutningen på Arsenal-karrieren. Nå var han derimot tilbake.

– Wenger følger med fra boksen. Han har ikke vært her siden han forlot, skriver Goals Arsenal-korrespondent Charles Watts.

Riise kritiserer

Dommer Michael Oliver blåste straffe til West Ham i den første omgangen, men gjorde også det samme motsatt vei. Avgjørelsen ble derimot endret, da VAR-bildene viste at Aaron Cresswell fikk ballen i hodet og ikke hånden etter et langskudd.

John Arne Riise i Viaplay-studio var kritisk til bruken av VAR i etterkant.

– Jeg kan ikke skjønne at dommeren står så nærme, og må gå til skjermen for å sjekke den. Kan ikke de i VAR-bussen bare si at det er hodet?, og fikk støtte av kollega Pål André Helland.

Les også: Reagerte på TV-bildene: – Helt utrolig!

– Jeg synes det er betenkelig at de ikke kan si ifra. Det er jo overhodet ikke en straffe, så det må jo bare bli sagt.

Lekne Ødegaard

Martin Ødegaard leverte en ny praktkamp for Arsenal, og tegnet seg for to glimrende målgivende pasninger. Han ble med det helt avgjørende i opphentingen på Emirates.

– Se på den touchen til Ødegaard, som server Nketiah. Martin Ødegaard ser utrolig pigg ut, hyller Skullerud etter Arsenals tredje scoring.

Les også: Spurs-stjerne får kritikk tross mesterlig opphenting

Nordmannen var også fornøyd med det han så fra sine egne lagkamerater:

– Jeg synes vi er gode. Vi har full kontroll mot slutten av kampen, så det var veldig bra. Jeg fikk feire litt jul med mors julemat, så det var bra, forteller Arsenal-kapteinen etter kampen til Viaplay.

Seieren gjør at Arsenal befester sin posisjon som serieleder i Premier League, før nyttårskampen mot Brighton.

Slik var kampen: