Mandag kom nyheten om at Premier League-klubben skal granskes for over hundre påståtte regelbrudd, og risikerer å bli kastet ut av ligaen. Det er snakk om en granskning som allerede har pågått siden 2018 og som blant annet innebærer brudd på Financial Fair Play.

Etter at nyheten om de mulige regelbruddene ble kjent, har situasjonen blitt heftig debattert på nett. På Twitter spekuleres det blant annet i hva dette betyr for ligatitlene City har vunnet de siste årene. I løpet av de siste fire årene har det skjedd flere ganger at de lyseblå har vunnet, mens United har tatt andreplassen. Dersom det skulle gå så langt at City blir strippet for sine titler, kan det i ytterste konsekvens bety at Ole Gunnar Solskjær er en Premier League-vinnende manager.

Flere supportere, hovedsakelig United-fans, har tatt til Twitter for å uttrykke sin misnøye med City. «Gjør det riktige, Premier League», skriver flere, med referanse til at de lyseblå skal miste sine titler og lagene som ble nummer to skal få overta seieren.

Foreløpig er konsekvensene bare spekulasjoner, men selve granskningen er bekreftet av Premier League-organisasjonen.

– Har jeg vunnet Premier League?

Siden nyheten om etterforskningen kom mandag, er det ikke bare supportere som har tatt til Twitter for å dele sine meninger. Også spillere har tatt til ordet.

Blant annet har Lucas Leiva, som spilte i Liverpool da de ble nummer to bak City i 2014, spurt om han nå faktisk er seriemester. Det har skapt latter i sosiale medier.

– Har jeg vunnet Premier League?, skrev Leiva spøkefullt på Twitter mandag.

Les også: Manchester City under etterforskning av Premier League

– Tror ikke de vil gå til det skrittet

Foreløpig er det mye som er uvisst rundt etterforskningen av Manchester City. Det dreier seg om regelbrudd som skal ha forekommet mellom 2009 og 2018, altså de ni første årene klubben hadde eiere fra Abu Dhabi.

Blant annet beskyldes City for å ha oppgitt uriktige opplysninger om sponsorinntekter og spilleres kontrakter. I tillegg beskyldes de for å ha betalt tidligere trener Roberto Mancini dobbel lønn under bordet. Det er også flere andre regelbrudd klubben nå beskyldes for.

Flere britiske medier spekulerer i om dette kan bety at den regjerende seriemesteren kan bli kastet ut av Premier League.

Les også: Tirsdagens Premier League-rykter

Fotballekspert Lars Tjærnås syntes situasjonen foreløpig er vanskelig å uttale seg om, ettersom det er mange ubesvarte spørsmål rundt det hele.

– Det å trekke konklusjoner eller være sikker på noe blir feil, derfor blir det magefølelse så langt. Den sier at jeg ikke tror de vil gå til det skrittet å kaste Manchester City ut av ligaen. Jeg tviler også på at de kommer til å endre noe eller trekke poeng fra inneværende sesong, skriver Tjærnås til Nettavisen.

Tror titlene er usikre

Fotballeksperten tror imidlertid at granskingen av fotballklubben vil få merkbare konsekvenser.

– Jeg tror at de kommer til å gå hardhendt til verks for å straffe i tidsperioden det etterforskes fra, og at det faktisk er sannsynlig at de kan bli fratatt titler. Men det er mange usikre faktorer, skriver han videre.

Avventer

Også Dag Langerød, ansvarlig redaktør i United.no, er enig i at det er vanskelig å spekulere i konsekvensene dette vil få for City.

– Jeg tror ikke veldig mange har så stor tillit til at dette får alvorlige konsekvenser før man faktisk ser det. Fram til man ser at noen blir tatt for regelbrudd, tørr man ikke tro det. Mange vil nok godte seg om de får straff, og spesielt om det blir mer enn en pengesum. Men man må bare avvente, sier Langerød til Nettavisen.

Han fortsetter:

– City har fått eiere som gjør det de gjør med pengene de har, noe som har gjort verdensfotballen litt annerledes. De har skapt sin egen lille fotballverden og har brutt regler, det er det ikke tvil om. Men jeg vet ikke om det er nok til å få de dømt. Hvis jeg skal snakke for United-fansen sin del, så ønsker nok ikke de City spesielt godt.

Foreløpig har ikke Premier League satt noen sluttdato for granskningen og det er uvisst hvor lang tid etterforskningen faktisk vil ta.