*Nettavisen* Sport.

Spennende kveld for Elber

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/FRED DUFOUR

Giovane Elber møter gamle kjente når Lyon i kveld tar imot Bayern München i Champions League. Les TV 2 Nettavisens vurderinger av tirsdagens Champions League-kamper.

21.10.03 15:42

Anderlecht – Celtic
Constant van den Stock stadion, klokken 20.45
Vårt tips: 2-2

To lag som begge sliter med skader, spesielt i forsvar. Anderlecht må klare seg uten Olivier Doll og Ki-Hyeon Seol. I tillegg er stopperduoen Hannu Tihinen og Glen de Boeck høyst tvilsomme. Celtic er uten sine midtstoppere Johann Mjällby og Joos Valgaeren, i tillegg er erstatteren Stanislav Varga usikker. Chris Sutton og Alan Thompson er andre usikkerhetsmomenter for skottene.

Lyon – Bayern München
Stade de Gerland, klokken 20.45
Vårt tips: 1-1

En meget spesiell aften for Giovane Elber. Brasilianeren har vært toppscorer for Bayern München i en årrekke, men ble overflødig da Roy Makaay kom til klubben i sommer. Nå tar han imot gamle lagkamerater på sin nye hjemmebane. Mens Lyon stiller skadefritt mannskap, må Bayern München klare seg uten en hel røys med spillere. Mehmet Scholl, Tobias Rau, Willy Sagnol, Owen Hargreaves, Bastian Schweinsteiger, Markus Feulner og Claudio Pizarro er alle uaktuelle av ulike årsaker. Argentineren Martin Demicheli er også usikker.

Lokomotiv Moskva – Inter
Lokomotiv stadion, klokken 18.30
Vårt tips: 0-2

Lokomotiv Moskva er bare 20 minutter unna å sette rekord i antall minutter uten scoring i Champions League. De ladet opp med 6-1 over Shinnik Yaroslavl, men møter bedre forsvar nå. Får Marat Izmailov og Jacob Lekcetho tilbake til denne kampen. Inter får ikke med den nye treneren Alberto Zaccheroni til Moskva. I stedet leder Corrado Verdelli laget i denne kampen. Må klare seg uten trioen Andy van der Meyde, Sabri Lamouchi og Luciano. Marco Materazzi er også usikker. Stiller trolig med Christian Vieiri og Alvaro Recoba på topp.

Dinamo Kiev – Arsenal
Valeri Lobanovskiy stadion, klokken 20.45
Vårt tips: 0-3

Et nøkkeloppgjør i gruppe B. En kamp ingen av lagene har råd til å tape dersom de vil være med videre i Champions League. Dinamo Kiev kan måtte klare seg uten tre nøkkelspillere. Diogo Rincon og Georgi Peev er høyst usikre, mens Florin Cernat er uaktuell. Arsenal har Patrick Vieiria og Fredrik Ljungberg med til Kiev og de kan begge gjøre comeback i dette oppgjøret. The Gunners har vist stigende form den siste tiden og har tidligere taklet godt å ha kniven på strupen. Martin Keown står over på grunn av skade.

AEK Aten – PSV Eindhoven
Apostolos Nikolaidis stadion, klokken 20.45
Vårt tips: 1-1

AEK Aten sto med sju strake uavgjortkamper i Champions League før de tapte for Monaco i forrige kamp. Er normalt sett et veldig sterkt hjemmelag, men i Champions League har det stort sett blitt uavgjort. Dersom de ikke slår PSV tangerer de Galatasarays rekord med åtte hjemmekamper uten seier. Stiller skadefritt mannskap. PSV har aldri klart å gå videre fra første runde i Champions League og må ha seier for å holde liv i drømmen denne sesongen. Har kaptein Mark van Bommel på skadelisten.

Deportivo La Coruña – Monaco
Riazor, klokken 20.45
Vårt tips: 2-1

Deportivo La Coruña har åpnet sesongen strålende. Seks av lagets sju første kamper i Primera Division har endt med seier og i Champions League har det blitt fire poeng på de to første kampene. Mauro Silva ble skadet mot Barcelona i helgen og står trolig over denne kampen. Monaco har vunnet sine to første kamper i Champions League og har bare langtidsskadde Shabani Nonda ute.

Galatasaray – Olympiakos
Atatürk Olimpiyat, klokken 20.45
Vårt tips: 2-1

Mannskapstrøbbel for Gala-trener Fatih Terim. Hasan Sas er utestengt og Ümit Karan, Volkan Arslan, Orhan Ak, Frank de Boer, Cihan Haspolatli og Hakan Sükür er alle skadet. Terim håper de tre sistnevnte blir spilleklar i tide. Olympiakos har bare Athanasios Kosoulas ute. Dette er kampen ingen av lagene har råd til å tape. Bare Newcastle har klart å gå videre til andre runde i Champions League etter å ha tapt sine tre første kamper.

Juventus – Real Sociedad
Stadio Delle Alpi, klokken 20.45
Vårt tips: 3-1

Toppoppgjør i gruppe D. Begge lag står med full poengpott etter to kamper og kan ta et stort steg mot avansement med seier her. Juventus mangler Alessandro Del Piero og Nicola Legrottaglie, mens Real Sociedad er definitivt uten Bjørn Tore Kvarme. Chun-Soo Lee og Gabriel Schurrer er begge usikre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.