*Nettavisen* Sport.

Spennende nachspiel på Sørlandet

Foto: Hesteguiden.com

Sørlandet inviterer til et lite nachspiel etter Solvalla søndag og vi byr på en fin banker. Sjekk våre V5-tips.

27.05.12 09:51

Sportspills meny søndag:
Oddstips: Mjølner på vei tilbake
V75 Solvalla: Festen fortsetter i Stockholm

Sørlandet tar altså over stafettpinnen etter Solvalla-festen søndag, det er kun skal spilles enkel V5. Vår banker så ut som en DYNAMITT KUBBE sist på Jarlsberg og satt fast med alt igjen.

Så ut som en ny hest
11 Windignant kom ut etter kastrasjon sist på Jarlsberg etter fire måneders pause og hvilken stil det var over Windsong`s Legacy sønnen som nesten klatret over vinneren Mc Dreamy over mål. Hadde Tjomsland traveren kommet seg ut fra lederryggen, så hadde han eksplodert. Det var en helt ny utgave vi fikk se av Windignant og selv om han har trukket bakspor søndag, så vi prøve et bankerspill på hesten. Sist var det tøffe V75-omgivelser på Jarlsberg, motstanden på søndag er flere hakk lavere. Vi tror på Windignant og Tjomsland søndag.
Vår rangering V5A-3: A: 11 B: 9-3 C: 12-10-5-4-7-8 D: 6-2-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-1A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
7 Mintillar galopperte fra seg noe som lignet en seier på Forus tirsdag. I et forsøk på å kontre ut Ull Vilde, kaster hesten seg over i galopp. Får han en start der han ikke taper for mye er han helt klart seiersaktuell søndag, men vi likte hesten mye bedre nest sist enn sist.

9 Korat er en av de bedre på kapasitet i dette feltet og kretsen rundt hesten kan melde om en hest som er mye bedre form enn det raden indikerer. Sist hadde Moe Odin sønnen gått en 27-tid uten galopp. 10 Pola Linus har utviklet seg veldig fint de siste månedene og tapte kun for gode Erga Odin sist, møter ingen av det kaliberet denne gangen. 11 Røvaren kommer ut i regi Tom Erga og har kapasitet til å være med de fleste her, men galoppen er aldri langt unna.
Vår rangering V5A-1: A: 7 B: 9-10-11 C: 2-8-12-6-1-5-3 D:13-14-4

V5-2A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
3 Bar Story har utviklet seg fint den siste tiden og sist gikk han utvendig leder siste 1000m da han galopperte i kampen om andreplassen og en tid på 13 tallet. Også tredje sist gjorde hesten et kanonløp. Har startet fra ellevtespor de to siste gangene i travløp og har et perfekt spor søndag. Vi tror på tet og god vinnersjanse, selv med et par startraske hester på innsiden.

2 Thai Offshore gikk ok etter lang pause sist og Credit Winner-sønnen er nok forbedret med løp i kroppen og han er rask fra start. Men kjempet dårlig til mål i fjor, og vi må se at hesten viser mer vilje før vi setter ham til topps på rangeringen. Fra et perfekt andrespor er hesten uansett tidlig aktuell her. . 6 Chocopologie avsluttet brukbart etter sen åpning sist. Litt enklere imot nå og med ryggløp kan Hamre-traveren vinne. 1 Conchnito står interessant til for han er avhengig av ryggløp hvis han kunne vinne. Blir det riktig, kan han vinne, selv om han har skuffet på slutten.
Vår rangering V5A-2: A: 3 B: 2-6-1 C: 7-12-8-5-10-4-11-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-4A - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
1 Johan Herbjørn har fin form og er trolig den beste hesten, men han står i fare for å bli overflydd med mange startraske hester utenfor seg. I tillegg er vi litt usikre på kampmoralen for tiden. Han burde vel strengt tatt vunnet nest sist og avsluttet ikke mer enn godkjent sist.

6 Tekno Elden er i sitt livsform og han er hurtig fra start. Normalt er han den første som kan få overta teten fra Jeppes Odin. Blir det et slikt scenario så er han helt klart seiersaktuell, men han er enten avhengig av tet eller et ryggløp. Imponerte da han slo Johan Herbjørn fra siste indre nest sist. 11 Eld Lynet kommer ut lang pause så han trenger normalt løp i kroppen, men kapasitetsmessig er han en av de bedre og han pleier alltid være bra etter pause. Blir ikke mye spilt her og er således interessant på kryssene.
Vår rangering V5A-4:A: 1 B: 6-11 C: 7-8-9-5-10-2 D: 3-4-12

HTML EMBED

V5-5A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
5 Duen`s Photo var rett og slett knallgod som V75-vinner i Bergen i sin siste start. Her har han vunnet sportrekningen kontra den verste konkurrenten så sjansen er stor for at Duestad-traveren sitter tidlig i tet og fra den posisjonen skal det en god hest til for å slå ham dersom han er like god som sist.

10 Out Of Nowhere er på vei mot en ny formtopp og avsluttet flott bak den svært gode dansken More Than Enough på Jarlsberg sist. Great Challenger-sønnen er sterk nok til å vinne selv utvendig for vår favoritt, ikke minst siden det er full vei. 1 No Big Deal kom ingen steder sist og alt ble feil. Hamre-traveren så fin ut i målgangen og skal passes tidlig her, selv om innersporet er sjanseartet.
Vår rangering V5A-5:A: 5 B: 10-1 C: 2-9-12-8-7-3-4-11-6

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.