Gå til sidens hovedinnhold

Spennende Oaks-kval på Momarken

Våre beste 3-årige hopper for begge raser skal i kveld ut å kjempe om 12 finalebilletter til Norsk Oaks.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Varmblodshestene skal i ilden i det andre og tredje løpet for dagen, mens kaldblodshestene skal i aksjon i hhv V5-3 og det åttende løpet. Løpene teller ikke mange deltagerne, men de beste i begge klasser er uansett på plass. Finalene kjøres 21. november, og de respektive vinnerne kan her kvittere ut hele 200.000 kroner hver seg.

I fjor vant Vestfoldingen Vidar Hop begge løpene med hhv First Eleven L. og Romhus Molla, og den fremgangsrike catchdriveren setter seg også i år opp bak sterke kort fra suksesstrener Jan K. Waaler sin kvalitetsfylte stall i form av Michelle De Champs og Sizzling i kvalifiseringene for den mer edle rasen.

Lar seg ikke slå?
Vi støter på dagens største favoritt i den tredje avdelingen i form av 5 Eldsiri, og dersom alt går rett for seg vinner normalt Järvsöfaks-datteren enkelt sin kval. 3-årshoppa har hatt en strålende sesong med mer enn en halv million innkjørt, og hele åtte triumfer har blitt bokført, deriblant årets Kriterium for hoppene. Persson-traveren var helt outstanding ved den anledningen på solide 28.8 full vei, og dersom formen er konservert er det trolig ikke snakk om saken.

Det har dog vært en lang sesong for 84-prosenteren i spillet, noe som gjør sitt til at vi spanderer et kryss på 4 Horgen Bente på vårt største spilleforslag. Sistnevnte utvikler seg stadig, og dersom favoritten ikke skulle være helt på topp for dagen står Holtung-traveren klar til å overta.

Kommer med skumle hensikter!
Alt spill ser ut til å falle ned på duoen 1 Pretty Photo og 7 Cash and Carry i innledningen, men spillerne skal være litt på vakt når Stig H. Johansson (står feil trener i programmet!) sender toppstammede 4 Coktail Rolls over grensen!

3-årshoppa har en meget sterk søskenflokk som bl.a. inneholder Blyge Harry, Don Ariel og American Rolls, og etter de siste innsatsene å dømme er Coktail Jet-datteren i rivende utvikling. Dersom favorittene kjører for tøft mot hverandre der fremme, kan det være slik at det er Lars A. Kolle som skummer fløten til slutt bak 10-prosenteren i spillet! (Vårt drag i løpet har nå kl. 11.20 blitt strøket!)

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Banker de fra ”dødens”!
Ja, vi er ikke i tvil om at 7 Lill Adolf er en klink vinner i en feilfri utgave i den fjerde avdelingen, og selv fra utvendig posisjon spiser Western Winner-sønnen dagens konkurrenter til frokost. 9-åringen er på vei mot sin sedvanlige solide vinterform, og et spor litt langt ute anser vi bare som en klar fordel med tanke på feilfri avgang. Midtfjeld-traveren vant sprettlett på fine 14. 8 i den siste starten, og vi tror sterkt på reprise i kveld.

To småskummle
Ja, i hhv V5-2 og finalen kan det fort dukke opp noen overraskende vinnere, og vi garderer bredt. Ingen av hestene i den andre avdelingen er spesielt glad i å vinne løp, men en naturlig favoritt må 9 Lere Kjellen bli. Ara Svarten-sønnen holder stabilt god form nå, og kusk Lars A. Kolle vet nok å utnytte en fin rygg fra start.

På ren utregning skal 10 H.G. Elessar være snakk om en vinner i den avsluttende avdelingen, men trav er ikke alltid matematikk. Dette kan bli et met spesielt løp med hester fordelt over flere distanser, og selv om Pål Even-sønnen til Geir Kihle står glitrende inne i løpet tør vi ikke garantere seier (dog spillbar til 10 ganger pengene i DD!).

Ekspertforslag
Til V5-løpene på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 132, 396 og 792 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Kjøp en bong og se V5-løpene fra Momarken på nrk.no nett.tvi kveld!