Spennende spillere til Hønefoss

Foto: Scanpix

1. divisjonsklubben signerer trolig to spennende spillere mandag – noen timer før overgangsvinduet i Norge stenger.

Tidligere Molde-spiller Madiou Konate (26) og den estiske landslagsspilleren Aleksander Dmitrijev (26) blir etter alt å dømme klar for Ole Bjørn Sundgots tropp i Hønefoss BK mandag, skriver Ringerikes Blad.

Senegaleseren Konate skal trene med Hønefoss mandag formiddag, og vil, etter det avisa erfarer, skrive kontrakt med klubben like etter.

– Konate var veldig god i Molde. Han er ballsøkende. Liker å ha ballen i beina, men det er klart vi må se an formen hans. Trolig er han nok ikke i sin beste form akkurat nå, sier trener Sundgot.

Reiser personlig til Ullevaal
Alt må uansett ordnes i løpet mandagen. HBKs administrative leder, Arne Palerud, bekrefter at han personlig skal levere Konates, og eventuelt Dmitrijevs kontrakter i forbundskontorene på Ullevaal stadion. Dette for å unngå misforståelser og forsinkelser.

Trolig ender Konate opp med en ettårskontrakt.

– Det er nok det vi ender på i første omgang. Men det er viktig å ha opsjon på forlengelse. Han kan bli en virkelig «hit», påpeker Sundgot.

Konate reiste fra Molde i desember, og har trent med en fransk klubb i Toulouse-området denne vinteren.

Etablert midtbanemann
Spissen hadde i utgangspunktet kontrakt med Molde ut denne sesongen, men høsten 2006 pådro han seg en skade som satte ham ut av spill i åtte måneder. Ettersom Molde hadde flere «ikke-EU-borgere» de ville bruke, ble senegaleseren til overs hos den nyopprykkede eliteserieklubben – og kontrakten avsluttet.

Den andre spilleren er en estisk landslagsspiller med 30 kamper med flagget på brystet. Dmitrijev kommer fra FC Levadia Tallinn.

Den sentrale midtbanespillerens kontrakt går ut etter den inneværende sesongen i Estland.

– Vi ønsker i første omgang å skrive en utlånsavtale med Dmitrijev som strekker seg over fire måneder. Deretter er han Bosman-spiller. Vi ønsker en opsjon på kjøp etter disse fire månedene, opplyser Sundgot. (ANB).

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag