*Nettavisen* Sport.

Spenningen øker i Iditarod

Foto: (foto: scanpix)

Kjetil Backen er fortsatt med i teten i Iditarod-racet i Alaska, og med vel 270 kilometer igjen å kjøre øker spenningen.

16.03.04 07:57

Amerikaneren Mitch Seavey leder, og er den eneste som tirsdag morgen (norsk tid) var kommet inn til sjekkpunktet ved Elim. Backen la ut fra Koyuk på nøyaktig samme tid som Seavey, men det er tydelig at amerikaneren har kjørt noe raskere enn nordmannen i løpet av natten.

Både Backen og Seavey har ti hunder i spannet, og meldingene tirsdag morgen går ut på at amerikaneren hviler i Elim, som er 74 kilometer fra White Mountain, der alle kjørerne er pålagt en åtte timers hvilestund.

Foreløpig er det noe uklart om Backen har tatt sjansen på å hvile litt ute i sporet, men i og med at han hadde tapt noe til Seavey i løpet av natten, er det mye som tyder på det.

Dette er ren taktikk av Backen, for dersom han har valgt å ta en hvilepause ute i terrenget, er det ingen som helt nøyaktig kan si hvor han er, og den taktikken kan han tjene på.

Under alle omstendigheter blir det en spennende tirsdag, for svært mye kan bli avgjort fram til sjekkpunktet ved White Mountain.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.