*Nettavisen* Sport.

Spenstig hoppsatsing i Ålesund

Foto: Pål Bakke (TV 2)

Hoppsjef Claes Brede Bråthen applauderer planene om et stort plasthoppanlegg i jugendbyen.

26.01.07 16:46

Ivrige hoppentusiaster i Møre og Romsdal legger nå frem planer om bygging av fire plastbakker i Ålesund. Norges hoppsjef er begeistret for planene, selv om sunnmørsbyen langt fra er kjent som et vintereldorado.

- Det er faktisk en fordel at klimaet er slik det er her. Lite snø og mye regn gir ypperlige forhold i plastbakker, sier en entusiastisk hoppsjef Bråthen.

Perfekt ramme
Hoppsjefen er svært positiv til planene og ser for seg perfekte rammer for internasjonale hopprenn i den vakre sunnmørsbyen, året rundt.

- Et slik anlegg har vi etterlyst lenge og det er beundringsverdig av entusiastene her i Møre og Romsdal at de ønsker å satse på et slikt anlegg. Tenk deg et sommerhopprenn med 50 millioner TV-seere over hele Europa i disse omgivelsene, sier Bråthen og skuer ut over Ålesund fra utsiktspunktet Fjellstua.

- Men er det ikke dristig å plassere et plasthoppanlegg ute ved kysten i en by uten hopptradisjoner?

- Nei, tvert i mot. Mange stusset også da det skulle sendes folk til månen for 40 år siden, men det gikk, ler hoppsjefen. Dessuten er dette et tilbud som norsk hoppsport har manglet, sier Bråthen til TV 2 Sportsnyhetene.

Anlegget blir unikt i Norge og dersom alt går etter planen blir det bygd plastbakker med lengder på 15, 35, 75 og 120 meter. Både bredde- og elitehoppingen skal ivaretas.

I dag må de norske topphopperne til utlandet for å få skikkelig trening utenfor vintersesongen. Om noen år holder det kanskje med en flytur til Ålesund.

Svulstig
- Det er svulstige planer, ja, men vi har god tro på å få det til, sier leder i hoppkomitèen i Møre og Romsdal Skikrets, Rolf Ivar Moen.

Nå håper entusiastene på velvilje fra kommune, fylke og skiforbundet for å få det økonomiske på plass.

- Jeg tror nok vi må snakke om beløp opp mot 50 millioner kroner for å få til et fullverdig anlegg, sier Moen.

Hoppsjef Bråthen er imidlertid ikke i tvil om at prosjetet er liv laga:

- Dette vil være et løft for hele hopp-Norge, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.