Gå til sidens hovedinnhold

Spent på skaden før VM

Ronny Nilsen sliter med en avrevet magemuskel dagen før friidretts-VM starter i Finland.

Likevel håper han på en plass i VM-finalen i spydkast. Nilsen er Norges nest beste spydkaster, men er ikke veldig synlig i skyggen til Andreas Thorkildsen.

Friidrettssjef Ketil Tømmernes støtter Nilsens ambisjon om finaleplass.

- Ronny Nilsen er en spennende utøver i VM. Han har blitt stabil på et høyere nivå enn i fjor, og er en dark horse. Han kan komme bakfra hvis han får flyt, sier Tømmernes til TV 2 Nettavisen.

- Det er ikke urealistisk å snakke om Ronny Nilsen i en VM-finale, legger han til.

- Det er det jeg håper. Det er målet. Jeg har ikke fått til et skikkelig treff i år, som jeg klarte i fjor. Får jeg til det, kan jeg komme opp i 85 meter, mener Nilsen.

Han tror at en VM-finale vil være innen rekkevidde med et kast på 78-79 meter. Det blir lettere dersom den ødelagte magemuskelen slutter å krangle i løpet av helgen.

- Jeg har en liten avrivning i en magemuskel, som gjør at jeg ikke har fått kastet de siste tre ukene. Men jeg har fått trent alt annet. Det eneste som plager muskelen, er at jeg kaster. Så det er en veldig isolert skade.

Nilsen er imponert over nivået til Andreas Thorkildsen, og tror det blir nærmest umulig å slå den regjerende olympiske mesteren i VM.

- Jeg tror Andreas er for stabil. Han har en helt annen stabilitet enn det jeg har. Jeg må få til et kjempekast for å komme opp i hans nivå, og selv da vil jeg slite, innser Nilsen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken