Gå til sidens hovedinnhold

Spesiell periode for de norske langrennsgutta: - Får litt frysninger når man innser det

Når de norske landslagsutøverne ikke stiller til start i de kommende verdenscuprennene, ser de heller nå frem mot VM i Oberstdorf.

I begynnelsen av desember kom beskjeden om at det norske langrennslandslaget ikke kom til å stille i verdenscuprennene i Davos og Dresden, før det litt senere ble bestemt at det heller ikke ville bli norske innslag i Tour de Ski som begynner 1. januar.

Da hadde Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen allerede selv hadde gått ut og uttalt at de kom til å droppe de nevnte rennene.

Les også: Svensk skiekspert fikk sjokk da han så overvåkningsbildene: - Han tok treningsskoene mine

Desember har i stedet blitt en måned med oppladning til nye konkurranser i januar, der det norske laget etter planen begynner med Norgescup på Lygna 8.-10. januar.

- Det er spesielt

Iversen innrømmer at det å gå en så lang periode uten konkurranse er ganske spesielt, og synes først og fremst at touren er ekstra kjedelig å stå over. Han er imidlertid tydelig på at det er riktig valg.

- Jeg prøver bare å se det positive i det, men du får jo litt frysninger når du innser at du ikke skal gå touren, sier Iversen til Nettavisen, og fortsetter:

- Det er jo ikke så mange år man har i løpet av karrieren der man har muligheten til å kjempe om gode plasseringer i Tour de Ski.

Også Håvard Solås Taugbøl på sprintlandslaget synes det er uvant situasjon å være i.

- Det er spesielt. Det er jo første gang man opplever det. Nå er vi jo på samling på Skeikampen og det er vel ikke så mange som er vant til å være på en treningssamling på Skeikampen og sitte å se verdenscup på TV, sier Solås Taugbøl til Nettavisen.

For de norske langrennsutøverne gjelder det nå å holde seg i form frem til de etter planen skal begynne å gå gjeldende skirenn igjen i midten av januar. For Iversen er det tydelig at VM i Oberstdorf i månedsskiftet februar/mars er det klare hovedmålet for sesongen.

- For min del så vil VM og en mesterskapsmedalje henge høyere. Da må man bare være litt kynisk, og prøve å fokusere på det, og heller se på det som en mulighet, sier Iversen.

Klæbo: - Jeg har et langsiktig perspektiv

For Klæbo sin del forteller han at han hadde sett frem til å gå flere konkurranser denne vinteren, men at det nå handler om å gjøre sitt beste ut av situasjonen.

- Jeg synes jo det artigste er å konkurrere, i hvert fall når man har trent bra gjennom hele sommeren og gleder seg til vinteren kommer med konkurranser. Og så kommer den at man må legge ned enda flere treningstimer i desember, som normalt sett er en ganske hektisk konkurransemåned, sier Klæbo til Nettavisen.

- Det er jo uvant, men igjen, jeg har sagt til meg selv at jeg skal gjøre det beste ut av hver situasjon, være forberedt på at det kommer forandringer og at denne sesongen aldri kommer til å bli helt lik som vanlig, fortsetter han.

Med tanke på at smittetallene i Tyskland, hvor VM vil avholdes, ligger på over 20.000 nye tilfeller hver dag, er 24-åringen tydelig på at han ikke kommer til å reise ned dersom risikoen for å bli smittet er stor.

- Jeg har sagt til meg selv at hovedmålet i år er å holde meg frisk, og nummer to er VM, og da må man prioritere deretter.

- Jeg har et langsiktig perspektiv på den karrieren her og ønsker å ta vare på kroppen og helsa i lang tid. Det kommer et OL neste år og et VM på hjemmebane i 2025 som blir viktig. Men jeg håper og tror at vi skal stå på startstreken i VM, sier Klæbo.

Kommentarer til denne saken