Mens OL-mester Sir Chris Hoy suste frem til nok en seier, kolliderte malaysiske Azizulhasni Awang og Juan Gascon Peralta (Spania) i en hastighet på rundt 50 kilometer i timen.

Ikke så uvanlig innenfor sykkelgrenen keirin, men konsekvensene ble høyst dramatiske for den 23-årige rytteren.

Se video av velten nederst i denne artikkelen!

Tvers gjennom leggen hans ble nemlig en 20 centimeter lang tresplint stående. Likevel kom Awang seg opp på sykkelen og sikret seg tredjeplassen under verdenscuprittet, lørdag kveld.

Satser mot OL
Rytteren ble holdt til observasjon over natten, før splinten ble fjernet søndag.

Awang er blitt beordret til å hvile de neste to ukene. Det gjør at bane-VM i Nederland neste måned ryker denne gangen.

Les også: Her vrir han seg i smerte

Trener John Beasley hadde likevel et gledelig budskap å komme med overfor avisen Malaysian Star, tirsdag:

- Han kommer til å være fin igjen foran OL (i London, 2012). Forhåpentligvis ender Chris Hoy på andreplass, og han på toppen av seierspallen, fortalte Beasley til Malaysian Star.

Treneren overså splinten
Beasley var blant de første som tok seg av rytteren etter skrekkvelten. Foruten Hoy selv, lå de resterende utøverne strødd utover tregulvet i velodromen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I kaoset som oppsto fikk faktisk ikke treneren med seg at Awang var blitt spiddet av det som omtales som en «gigantisk tannpirker» i britiske medier.

- Jeg hjalp ham tilbake på sykkelen, etter at jeg sjekket rytterens hode og allmenntilstand, forteller Beasley.

- Jeg føler meg litt dum nå, ettersom jeg ikke så det. Det må ha vært adrenalinet som hjalp ham over mållinjen. Det var ikke før etterpå jeg fikk vite om splinten, erkjenner han.

Malaysisk helt
Awang har lenge vært et av de største idrettsidolene i Malaysia.

Facebook: Bli venn av procycling.no NÅ!

Under OL i Beijing for snart tre år siden, var det keirinutøveren som bar det malaysiske flagget under åpningsseremonien. Statusen blir ikke mindre etter helgens heltedåd.

Jack Niblett (Australia) tok andreplassen, spanske Gascon ble disket (han krysset målstreken uten sykkel) – mens en tapper og kvestet malaysier sikret seg tredjeplassen under konkurransen.

Se video av Awang på båre her:

HTML EMBED

Se video av den stygge velten her:

HTML EMBED

«Det kreves en ekstraordinær mester for å fortsette et løp med en 22,5 centimenter lang splint gjennom den venstre leggen. Azizul maktet å fortsette konkurransen på tross av smerten, og sikret seg likevel tredjeplassen», skriver Malaysian Star på kommentatorplass.

23-åringen sikret seg sammenlagtseieren under verdenscupen i banesykling etter helgens tredjeplass. En tittel han også hentet hjem i 2008/09-sesongen. Han mister sjansen til ytterligere heder og ære under bane-VM i Nederland i neste måned, men vil ventelig være blant favorittene foran OL neste sommer.

Awang bør uansett ligge godt an til prisen «Årets idrettsutøver» i Malayasia. Og det allerede i februar.