RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spill aldri på kreditt

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Nei, det må dere for all del ikke gjøre, men andrevalget Winmecredit kan dere spille for deres egne penger på Momarken i kveld. Sjekk våre V5-tips her.

Sportspills meny tirsdag :
Trav Forus: Vi tror på favorittfall

Oddstips 1: Villa gjør jobben

Oddstips: 2: En real oddsbong

Superpotter: Det er voldsomme jackpoter i Viking Lotto og V75 denne uken

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Hvis vi leser V5-finalen riktig i Østfold i kveld tror vi i hvert fall at sjansene for at 12 Winmecredit er fremst på fotoet når pengene skal fordeles til slutt skal være svært gode, og ved suksess bokfører i så fall den flotte 4-åringen årets femte triumf (og vi tror at dette er snakk om den klart beste hesten i løpet).

Ble gjort til favoritt etter at Acolyte Hanover ble strøket til et V75-løp på Biri i den siste starten, men kusken kjørt oppi foranliggende konkurrent midt i den siste svingen med galopp til følge den dagen (uansett for dårlig tempo på førsterunden med Borg`n i tet til at han kunne kjempet om seieren den dagen). Leverte et oppløp det luktet svidd av etter den insidenten, og da er det neppe noen fare med formen. Sterk fra utvendig posisjon til fjerde på flotte 12.5 over en sprint forut for den starten, og tre strake triumfer ble bokført på imponerende vis før det.

Vi tror ikke det er slik at 6 Cyrilja bare dundrer til tet (er hyggelig fra start, men ingen katapult) med en rekke svært startkjappe konkurrenter på innsiden (både 2,3 og 4 følger startbilens vinger) som alle er ute etter ryggen til 6-årshoppa (og da tror vi det går et stykke tid før hun sitter i tet), og da tror vi fort at det kan bli en litt strevsom innledning for favoritten. Det kan i så fall resultere i litt stive bein til slutt, og hoppa var jo da også svært svak i den siste starten (noe som gjør oss litt betenkte med hensyn til formen der i gården).

Tøft tempo innledningsvis vil favorisere vår banker for dagen, og vi tror at den sterke Credit Winner-sønnen feller samtlige til slutt nedover dagens lange oppløp. Det har kommet til en stryking i dette løpet (10 Shining Lantern), og det hjelper godt på for andrevalget i spillet. Trener og kusk Frode Hamre er i ferd med å gjennomføre sin beste sesong noensinne (nærmer seg 5 millioner kroner innkjørt), og vi tror at eksilbergenseren bokføret seier nr. 95 for året i kveld.

Vår rangering: A: 12 B: 5-9-6 C: 4-1-3-7-8 D: 11

Annonse: Grøstad/Lerum med fullklaff i Drammen mandag og 42 530 kroner innspilt

V5-1, 1640 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester i relativt lavt grunnlag innleder denne rebusen, og vi synes at fem hester hever seg klart over mengden. Alt for pigg i den siste starten ble 7 Philadelphia Love med helstengt hodelag (i kveld blir det draskylapper), og det resulterte i at 4-årshoppa reiste i en heidundrende startgalopp.

Positiv til seier på 18.8 full vei fra utvendig posisjon i debuten for Odd A. Sagholen, og når hoppa har vært helt nede på 15.6 over aktuell distanse som tredje i et løp i Danmark tidligere i karrieren, ja så skal Earthquake-datteren være snakk om en het vinnerkandidat i et løp som dette (dog kun krysset av på hver femte kupong).

Etter en drepende 11-åpning på løpet tok 9 Kamila Am tidlig kvelden i den siste starten, men 3-århoppa er nok klart mest effektiv med et løp i rygger bakfra. Flink til sølv på 18.6 full vei bak gode Thai Mahal i den nest siste starten, og sprint tror vi er en fordel. Det har blitt to feilfrie løp på rad nå på slutten for 4 Quiet Starlight, men merkelappen stabil kan ikke 4-årshoppa få enda (litt for hissig og vimsete til det). Maks som fjerde på 18.2 full vei i den nest siste starten, og i den siste starten avsluttet Gentle Star-datteren flott til tredje.

Det var ingen sprudlende utgave av 2 Viva La Diva vi fikk se i debuten for Eirik Høitomt ved femteplassen på 18.2 full vei (gikk for driving siste 700, og det var maks uttelling den gangen), men løp i kroppen etter lang pause kan ha gjort godt (skal uansett ikke være snakk om en favoritt etter den siste innsatsen). Positiv i et par løp etter lang pause har 10 Super Kari vært, og selskapet er ikke verre enn at 6-årshoppa kan kjempe i fremste rekke på ny (sølv på 18.8 full vei i den siste starten).

Vår rangering: A: 7 B: 9-4-2-10 C: 5-3-8-1 D: 11-12

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V5-2, 1640 meter voltestart
Et sprintløp for kaldblodshester venter oss i den andre avdelingen, og på tross av at løpet kun teller ni deltagere synes vi at det ser litt åpent ut. Best på kapasitet er utvilsomt 8 Kile Sjefen, men formen etter lang pause er litt uviss.

Sett fin ut i et treningsjobb på 31.0 full vei forut for denne starten, men vi fikk ikke inntrykket av at 5-åringen var snakk om en sprinter tidligere. Var som regel litt på etterskudd fra start i de aller fleste av løpene i innledningen på karrieren, men desto tyngre til slutt. Da er vi således litt usikre på om en kjapp sprint er Sjefen-sønnens ”likør”, men det lange oppløpet på dagens arena taler til hans fordel.

Litt tøft inne i grunnlaget står 3 Hjortejegeren, men i et løp som dette tror vi ikke det betyr så mye. Fartsressursene er fine på 6-åringen, men hesten må ha det litt på sine egne premisser for at det skal kunne bli seier. Det vil si at han ikke kan gjøre alt for mye grovjobb selv underveis, og da må det klaffe med fine rygger til ut i oppløpet for at favoritten i løpet skal kunne gå helt til topps denne gangen (galopperte vekk en mulig seier i billig lag i den siste starten).

Det ble galopp for 4 Gimra Borken i den siste starten, men 5-åringen vise en sterkt stigende formkurve forut for den starten (solid til sølv på fine 29.3 full vei forut for den starten). Ligner dog ingen sprinter, og da øker også galoppfaren på dagens korte distanse (i en feilfri utgave er han seiersaktuell).

To fine sprintløp i deres to siste starter leverte 5 Paro Friggen (femte på 28.0 i et lunsjløp på Bjerke) og 7 Skøifinn (sølv på fine 27.9 på Biri), og selv om ikke noen av dem tidligere har vært spesielt glad i å krysse målsnøret først, innehar de begge fartsressurser til å kunne kjempe langt fremme i et løp som dette. En habil sprinter på sitt beste er også 9 Røeds Dina, men de antatt beste må gjøre seg bort på galopp for at 6-årshoppa skal kunne gå helt til topps.

Vår rangering: A: 8 B: 3-4-5-7-9 C: 2-6-1

V5-3, 2140 meter autostart
Det er en del fine hester på farten i dette varmblodsløpet i den tredje avdelingen, og vi finner i dette løpet en av dagens største favoritter. Etter å ha imponert voldsomt ved triumfen på fine 15.9 full vei i den nest siste starten var 3 King Of Friday skuffende svak i en kvalifisering til Kriteriet i den siste starten, og det gjør oss litt betenkte.

Det var ingen fremdrift før galoppen kom i den siste starten (og aksjonen fungerte ikke helt som best), og muligens fikk 3-åringen en reaksjon på det tøffe løpet forut for den starten. Vi synes således at Fast Photo-sønnen må garderes litt denne gangen (blir storfavoritt med sine 77 %), og vi vil gjerne se at Antonsen er tilbake på topp før vi setter hele budsjettet på ham.

Samme klassen som storfavoritten holder ikke duoen 5 Siriuz og 7 Lois Lane, men formen på dem begge er så fin at vi krysser på våre to største spilleforslag. Førstnevnte avgjorde på lette bein til slutt ved triumfen på 16.6 over en sprint i den nest siste starten, mens det ble galopp i den siste starten (ble etter sigende sjenert). Snakk om en grunnkapabel type dette, og det virker til at ny trener Tor O. Halle har funnet ut av 5-åringen nå.

Sistnevnte går stadig gode løp, og vi synes at avslutningen på det siste løpet til fjerde på 17.1 full vei fra køplass underveis var god (og ny kusk Kai Johansen er spennende nok). På vårt store system får vi også plass til grunnkapable 11 Lovely Story, og i en feilfri utgave ser vi ikke helt bort i fra at 5-åringen dukker opp i fremste rekke (viste fremgang i den siste starten).

Vår rangering: A: 3 B: 7-5-11 C: 2-6-8-1-9-10 D: 12

V5-4, 2140 meter autostart
Vi har et kaldblodsløp hvor de aller fleste av deltagerne ikke er alt for glad i å vinne løp å bryne oss på i den fjerde avdelingen, og da garderer vi bredt. Nede som en 10-prosenter i spillet er 7 Nordli Spik, men det må etter vårt skjønn være feil. Avsluttet fint til femte i et langløp for Eirik Høitomt i den nest siste starten, og i Årjæng i den siste starten leverte 6-åringen et strålende løp til sølv på 30.3 over stayerdistansen 2660 meter. Således sterkt stigende form der i gården, og vi synes at Spikeld-sønnen er megaspennende på kryssene i kveld.

En finere oppgave enn dagens får ikke 3 Fautveien, og i en feilfri utgave (ikke helt stabil) bør 9-åringen kjempe om seieren i et løp som dette. Vist fin form i lengre tid uten å få full uttelling, og den siste innsatsen til sølv på 30.2 i et stayerløp på Bjerke var god.

Det er heller intet å utsette på formen til 4 Holter Prinsen (solid innsats til sølv på fine 26.9 over en sprint i den siste starten), men verken hest eller kusk har fått smake seierens sødme på aldri så lenge. Vi må tilbake til 23. november i 2004 for å finne deres siste seier sammen (og kusken har heller ikke vunnet løp etter det), men da kan det vel kanskje være på tide med en triumf igjen nå?

Langt i fra stabil er 2 H.M. Hird Balder, men i en feilfri utgave matcher 6-åringen de aller fleste av dagens konkurrenter. Helt grei innsats til femte i den siste starten, og dagens arena tror vi kan passe den sterke Norne-sønnen bra. Av de bedre skal så absolutt 9 Rokketroll være, men Antonsen-traveren er litt variabel i humøret.

Vår rangering: A: 7 B: 3-4-9-2 C: 8-6-1-5

Spilleforslag
Til V5-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 150, 450 og 1188 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 18.35 (løp 2-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere