RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spill de beste!

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Toppkuskene Geir V. Gundersen og Vidar Hop setter seg opp bak våre bankere på Klosterskogen i kveld.

På kvelden denne torsdagen er det V65-spill til Åby i Sverige og en dobbel V5-omgang til Klosterskogen som gjelder, og vi er som vanlig på pletten med tips til begge arenaene.

Les også:Frontrunner i V65!

På Klosterskogen ser det lysegrønt ut for dagens største favoritt i V5A, men det er fire løp til å løse. Vi kan ikke finne mye som taler i mot denne, og da følger vi salen i A-spillet. I V5B-spillet er vår banker en knapp favoritt i et løp hvor spillerne krysser flittig, og det er spennende!

Vel, nok om det, og vi synes 2 Pebbe Simoni ligner en klink vinner i V5A-1, og det er kun galopp i mot slik vi ser det. Kusk Geir V. Gundersen har kun en oppgave å løse, og det er å kjøre feilfritt i fra et litt trangt andrespor. 6-åringen er ingen kløpper på voltestart, men i et felt som kun teller ni deltagere, betyr det mindre om han er sist ut fra start.

Vi tror han takler sporet, og i et felt hvor ingen av de andre konkurrentene kan dra andresporet (en skral gjeng i mot her) kan storfavoritten skli rolig fremover etter hvert. Får trolig overta teten runden igjen, og da skal i så fall løpet være kjørt. Hesten har vist strålende form i hele vinter, men i den siste starten fikk han ikke premie på sterke 14.8 full vei i et tøft V75-løp (møter langt svakere konkurrenter i kveld).

Vår rangering V5A-1: A: 2 B: 1-8-6-7-9 C: 3-4-5

PS!Nederst i denne artikkelen finner dere vårt store abc-system i V5B-spillet på 1250 kroner, og alle de tre kupongene kan dere får kjøpt der!

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5A kl. 18.30
V5B kl. 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Tet og slutt?
Ja, vi synes det ligner en topp vinnersjanse for 1 Barack Hill i den tredje avdelingen i B-spillet, og mot svært slett motstand tror vi 4-åringen avlegger sitt maidenchip. Det ble tredje på 20.0 full vei i den siste starten, og vi synes Halle-traveren viser en stadig stigende formkurve. Det er en eller alle som gjelder i dette løpet, og vi synes Adams Hall-sønnen er veldig spillbar, som en knapp favoritt i et løp hvor blekket spruter vilt (de fleste heldekker dette løpet)!

Vår halvfriske banker i B-spillet har vist seg å være veldig kvikk i vel med voltestart, og tetkampen er da avgjort på to steg. Vel i tet kan vi ikke helt se for oss hvem som skal klare å utfordre ham til slutt (ikke mye ”mat” i de øvrige her), og vi tror kusk Vidar Hop har stålkotroll på begivenhetene fra start til mål! Hesten møtte bedre hester i den siste starten, og vi synes det er snakk om en meget spennende banker, i en veldig åpen omgang som fort kan gi fine penger!

Vår rangering V5B-3: A: 1 B: 4-7-3-8 C: 5-6-2-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5A-2, 2100 meter voltestart
Et kaldblodsløp i relativt høyt grunnlag støter vi på i den andre avdelingen, og vi får ikke øyet på mer enn fire vinnerkandidater. Absolutt toppform viste 1 H.M. Hird Balder (strålende til femte på sterke 27.0 full vei i et tøft V75-løp i den nest siste starten), før han hoppet seg vekk i den siste starten, og i en feilfri utgave mot ikke alt for skarp motstand skal det være snakk om en topp vinnersjanse.

Eirik Høitomt er ikke veldig positiv med hensyn til vinnersjansene bak 11 Lex Lodney, men vi kan ikke skjønne annet enn at 5-åringen skal være tidlig aktuell i et løp som dette. Eier Gjermund Gravdal har ikke for vane å starte med hestene hvis de ikke er i orden, og da kan det ikke ha sett så galt ut i trening forut for årsdebuten. Hesten var veldig god i fjor, og han tjente da over 200 000 kroner.

Full form er det på 6 Stumne Sirius, og med Vidar Hop i sulkyen synes vi 10-åringen bør vurderes tidlig. Femte på 29.3 full vei med galopp i den siste starten, og i den tredje siste starten tapte han kun for svært gode Eikdølen. Positiv i ny regi var 7 Gosen Tass i den siste starten (fjerde på 30.1 over en sprint), og løp i kroppen etter lang pause har trolig gjort godt (sitter trolig tidlig i tet denne).

Vår rangering V5A-2: A: 1 B: 11-6-7 C: 3-2-8-9-10-4-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

V5A-3, 1700 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester i relativt lavt grunnlag venter oss i den tredje avdelingen, og 1 Renoir blir storfavoritt. 5-åringen var svak i den siste starten, men etter litt pause er treningsrapportene forut for kveldens dyst gode. Forutsetingene er fine for Chipmate-sønnen denne gangen, og i en feilfri utgave skal selvsagt Tvedt-traveren tilmåles solide vinnersjanser i kveld.

Vant lett på 16.9 over aktuell distanse i den nest siste starten (slo da gode Nora`s Dream), og dagens konkurrenter skremmer ikke. Vi er dog ikke veldig glad i å sette hele budsjettet på en hest som blir ”overfalt” inn på den første svingen på en kjapp sprint i Skien (kan galoppere), og da tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag i kveld (mannefall dersom favoritten skulle ryke).

Fort utenfra kommer nemlig 3 Defi Butterfly, og kusk Alexander Heisholt signaliserer at han vil kjøre for tet. Da kan det fort ende med galopp for favoritten, og sistnevnte synes vi skal være tidlig aktuell ved favorittfall. Varslet form nå på slutten (avsluttet bra i de to siste løpene), og i kveld står 6-årshoppa unektelig innteresant til (fryktelig mye fart i kroppen denne frøkna).

Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 7 Wilma Rudolph (ble litt feil i den siste starten), og selskapet er ikke verre enn at 6-årshoppa kan dukke opp i striden helt der fremme til slitt. Dagens kusk Siv E. Løvvold har vunnet med henne før (vant lett på 18.2 full vei i den tredje siste starten), og hun kan vinne igjen. Da snakker vi om en lusen 7-prosenter i spillet, og det er spennende!

Vår rangering V5A-3: A: 1 B: 3-7 C: 11-4-5 D: 2-12-6-10-8

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

HTML EMBED

V5A-4/V5B-1, 2100 meter voltestart
Vi støter på dagens mes åpne løp etter vårt skjønn i dette varmblodsløpet, og vi ser kun to hester uten vinnersjanser. Vi krysser således av for hele ti hester på samtlige spilleforslag, men fremst setter vi 8 Abdul B.R. 5-åringen innledet meget lovende som 3-åring, men siden har det vært mørkt. Tilbake etter lang pause med gode treningsrapporter i ryggen nå, og på sitt beste kan han vinne.

På vei opp i form med et apr løp i kroppen etter lang pause er 8 Herr Feinschmecker, og det er intet å utsette på kapasiteten der i gården (avsluttet bra uten å få premie i den siste starten). En veldig positiv avslutning til tredje leverte 3 O.M.X. Twenty i den siste starten, og 7-åringen står pent inne i dette løpet (han er veldig seig til å holde farten opp hele veien inn i mål på full form).

Ingen kløpper fra start er 7 Alone Man S.T., og da er det fare for at det blir en tung tur rundt for 5-åringen denne gangen. Holder fin form (avsluttet bra til tredje i den siste starten), men vi tror ikke dagens arena er noen fordel for ham. Vi tror 6 Bowmore Lewel kan prikke teten, og da er i så fall ikke Adams Hall-sønnen sjanseløs (avsluttet veldig bra til sølv på 17.2 over en sprint sist).

Vår rangering V5A-4/V5B-1: A: 8 B: 9-3-7-6 C: 11-12-10-4-5 D: 2-1

HTML EMBED

V5A-5/V5B-2, 2100 meter voltestart
Et kaldblodsløp i relativt lavt grunnlag venter oss i dette løpet, og vi synes løpet ser litt åpent ut. Fire hester skiller seg dog litt ut, og fremst setter vi høykapable 5 Gaupen Nina. Hun gikk et sterkt løp etter tidlig galopp i den siste starten etter lang pause, og løp i kroppen har da normalt gjort godt. Vant lett fra tet på 31.3 full vei i den fjerde siste starten, og 6-årshoppa står perfekt til i sitt springspor.

Vi satte et flott bankerspill på 2 Stensvik Iver i den siste starten ved triumfen på 31.1 over en sprint (tunge forhold den dagen), og hesten var da en totalt overlegen vinner. Møter klart bedre hester i kveld, men 5-åringen var såpass bra sist at han skal tilmåles solide vinnersjanse på ny. Galopperte i seierskampen i den siste starten gjorde 3 Spikåsa, og Eirik Høitomt setter seg opp i kveld.

Varslet stigende form nå på slutten har 7 Gangtrøtt gjort, og med smygkusk Geir V. Gundersen i sulkyen er 8-åringen snakk om en opplagt vinnerkandidat. Han ble tredje på fine 29.5 full vei i den siste starten, og med en tilsvarende innsats i kveld kan Moe Odin-sønnen klatre helt til topps. På videre garderiner er 6 Oddvar og 11 Skogly Prinsen aktuelle, og det er full form på dem begge.

Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 5 B: 2-3-7 C: 11-6-4-1-12-10 D: 8-9

V5B-4, 1700 meter autostart, monte!
Vi har et monteløp for varmblodshester å forholde oss til i den fjerde avdelingen i B-spillet, og normalt skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse for 4 K.L.M. Skyline. Fjerde på 17.5 over aktuell distanse i den siste starten, og det var mot litt bedre konkurrenter enn dagens. Han var en overlgen vinner i den fjerde siste starten, og vi bankerspiller på lillebongen.

Sprudlet dog ikke i den siste starten, og når storfavoritten vegret seg litt på svingene sist han gjestet dagens arena under sal i den femte siste starten (slo da også på en galopp i den siste svingen), tør vi ikke helt å stole på ham. Vi liker heller ikke å sette hele budsjettet på en hest i monteløp (skjer mye rart i disse løpene), og tidlig aktuelle ved favorittfall skal 1 Tres Jolie og 3 Orion K. være.

Førstnevnte var positiv til tredje på 17.6 over aktuell distanse i den nest siste starten første gangen ut under sal, og det kan ikke bli mye feil i fra dette sporet for den fartsfyllte hoppa. Sistnevnte sliter med å få full klaff, men kapasiteten er udiskutabel. Det er aldri trygt å utelate rytter Siv E. Løvvold i denne typen løp (gjør nærmest alt riktig den frøkna der), og da krysser vi tidlig i kveld.

Vår rangering V5B-4: A: 4 B: 1-3 C: 5-7-9-6-2-8-10

V5B-5, 1700 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester avslutter denne V5B-rebusen, og vi finner fem hete vinnerkandidater. Best til av dem står 4 Rex Santana, men formen etter litt pause er uviss. Dog klart god nok på sitt beste, og i sitt siste sprintløp gikk han fine 14.6 Vant ikke løp i hele fjor (fem sølv), men selskapet i kveld er skralt.

Omgitt av gode rapporter i ny regi er 5 Nibley L.B. etter lang pause, og da må vi ta den grunnkapable 6-åringen på alvor. Skuffet mye for Tvedt før pausen (dog brukbar i et par stayerløp), men han var en seiersmaskin tidligere i karrieren i Bergen. Vant seks løp omtrent på stripe da, og det vitner om veldig fin kapasitet.

Ille til står både 11 Hamilton Avenue og 12 Noahtheboatman, men begge er kapable nok til å kunne runde denne gjengen til slutt. Full from på førstnevnte, og i den siste starten fikk han sjette på flotte 15.2 full vei. Sistnevnte var positiv til fjerde på 16.5 full vei i den siste starten, og han er en habil sprinter.

En liten outsider kan 9 Quitero Santana være snakk om, men han må heve seg et hakk for å kunne gå helt til topps. Vi synes han burde vært litt bedre ved i den siste starten (fjerde på 17.3 full vei fra tet). Ga seg litt for enkelt da, men i kveld står han fint til i et flott smygspor (men vi får først plass til ham på systemet).

Vår rangering V5B-5: A: 4 B: 5-11-12 C: 9-3-10-2-1-7 D: 8-6

Stort abc-system i V5B!
Innleveringspris, kr. 1250.- (over tre bonger)
Stamme 5000 rekker (10*10*1*10*5)
3-4-5-6-7-8-9-10-11-12
A: 5 B: 2-3-7 C: 1-4-6-10-11-12
1 Barack Hill
A: 4 B: 1-3 C: 2-5-6-7-8-9-10
4-5-9-11-12

Hvis vinnerne er å finne på stammen må vi ha inn Enten minst en A-hest eller at vinnerne er å finne på B-hestene for å få V5!

Utfylling:

Bong 1, kr. 500.- (a*abc)

HTML EMBED

Bong 2, kr. 450.- (bc*a)

HTML EMBED

Bong 3, kr. 300.- (b*b)

HTML EMBED

Lykke til!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere