Gå til sidens hovedinnhold

Spiller for 65 millioner kroner

Åtte mann står i veien for Peter Eastgate (22) og tidenes største pokergevinst.

Det er under to uker igjen til årets største pokerturnering skal avgjøres i Las Vegas. Den såkalte «Main Event» i «World Series of Poker» startet med 6844 deltakere 3. juli og ble stanset da det 14. juli kun var ni spillere igjen.

Nettavisen fikk en prat med danske Peter Eastgate, som ikke bare er den eneste skandinaven igjen, men også kan bli tidenes yngste vinner av verdens mest prestisjefylte pokerturnering.

Godt forberedt
Førstepremien i turneringen er svimlende 65 millioner kroner.

- Du kan ikke forberede deg på å spille om så store penger. Men jeg føler at jeg er så godt forberedt på presset som det er mulig å bli. Jeg tror det viktigste er å holde hodet kaldt og spille sitt vanlige spill, sier Eastgate til Nettavisen.

Odense-gutten, som sluttet skolen for å satse på poker etter videregående skole, kommer til å reise over til New York allerede denne uka, slik at tidsforskjellen ikke blir noe problem når turneringen starter opp igjen 9. november.

- Jeg reiser til New York på fredag og vil prøve å stå opp klokka åtte hver morgen og å trene hver dag, så man ikke får noen problemer med å sove fordi man er nervøs, forklarer den unge dansken.

Godt utgangspunkt
Det er selvfølgelig umulig ikke å tenke på de enorme pengesummene som er i spill når man må vente i nesten fire måneder fra plassen på finalebordet ble sikret til selve finalen starter.

Eastgate har dessuten et svært godt utgangspunkt. Han starter finalen med 19.375.000 i sjetonger og har dermed det fjerde beste utgangspunktet. Dennis Phillips ligger best an med 26.295.000, mens Kelly Kim er minst med sine 2.620.000.

- Men jeg tar ingenting for gitt. Jeg har ingen planer for hva jeg vil gjøre med pengene. Men det er klart at å vinne så store summer vil gi mange muligheter til å investere, sier Eastgate til Nettavisen.

En ting er i alle fall sikkert; Han kommer ikke til å skusle bort en eventuell milliongevinst på dyr champagne, fete limousiner og høy partyfaktor.

- Det er en ganske kjedelig måte å bruke pengene på, ler 22-åringen, som forsikrer at pengene vil bli investert fornuftig hvis han skulle få hendene på dem.

Han har allerede fått 4,5 millioner kroner, som er premien til niendeplassen og dermed også er minstebeløpet de ni finalistene kan vinne.

- Hva betyr det at du har over 18 millioner i sjetonger?

- Det er ganske viktig. Jeg har en fordel mot fem av dem fordi jeg har mer chips enn dem. Men det kan fort snu seg; jeg kan fort være på bunnen. Jeg føler meg ikke så komfortabel, det kan lett gå galt. De med små stakker trenger bare å doble opp for å være med for fullt.

Godt finalebord
- Hva har du gjort etter at finaleplassen ble klar?

- Den første måneden reiste jeg rundt i USA på ferie. I august og september spilte jeg mange turneringer i Frankrike og Spania. Jeg spilte i noen EPT-turneringer og i WSOPE.

- Hva slags spill og spillere forventer du å møte?

- Hvis jeg visste hva jeg kunne vente meg, ville det vært ganske lett å forberede seg. Men jeg tror det er mange usikkerhetsfaktorer. Du kan forvente noe, men jeg vet virkelig ikke før vi spiller. Jeg har spilt med noen av de mer velkjente spillerne tidligere i turneringen. Noen av dem på finalebordet er ikke noe dårligere enn de velkjente. De er veldig solide spillere. De er bare ukjente.

Årsaken til den fire måneder lange pausen, er at tv-selskapet ESPN ønsker å sende finalen så raskt som mulig etter at den er spilt. Sensommeren og høsten har ESPN benyttet til å sende ukentlige programmer fra WSOP som altså skal kulminere med selve finalebordet.

Mange var skeptiske til denne ordningen og påpekte at finalistene kunne finne på mye rart i spillepausen – som for eksempel å skade hverandre, eller i det minste leie inn erfarne proffer som lærere.

Godt favorittlag
Peter Eastgate har ikke gjort noen av delene. Han har ikke engang studert motspillerne.

- Jeg vil prøve å samle inn informasjon om dem fra nettet, men jeg har ikke fått så mye ennå. De kan jo også ha forandret spillet sitt mye. Men når vi setter oss ned for å spille, vil jeg forsøke å finne ut hvor de er svake og sterke, sier Eastgate til Nettavisen.

Det engelske etternavnet kommer av – og nå blir du vel overrasket – at faren er engelsk. Men Peter Eastgate har ikke bare et forhold til England, han er også begeistret for et par nordmenn. Nemlig Atle Roar Håland og Espen Ruud.

Som tilfeldigvis er fotballspillere. I Odense. Og topper den danske eliteserien i skrivende stund.

- Jeg har to favorittlag i fotball. AC Milan i Italia. Og i Danmark er det definitivt Odense. Atle Roar Håland og Espen Ruud er to viktige spillere for OB, og begge har levert langt over forventningene mine.

9. november er det hans tur til å levere over forventning.

Prøv poker gratis på Nettavisens spillsamfunn Playray.

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken