Gå til sidens hovedinnhold

Spiller med bare én arm

Nå skal han prøvespille for farmerlaget til Colorado Avalanche. Se video.

Scott Stafford er ikke som alle andre hockeyspillere.

23-åringen spiller nemlig med bare én arm.

Hvordan klarer han det, tenker du kanskje?

- Jeg teiper trøya rundt armen, slik at den fester seg rundt kølla. Nedre del av kølla er som hos alle andre hockeyspillere, sa Stafford i et intervju med Cable 14.

Se intervjuet med Stafford lenger nedi saken.

På imponerende vis har han nå fått tilbud om prøvespill for farmerlaget til Colorado Avalanche, nemlig Denver Cutthroats.

Cutthroats holder til i Central Hockey League, som er en proffliga på nivået under ECHL, AHL og NHL.

Stafford, som opprinnelig kommer fra Canada, bestemte seg i ung alder for at hans fysiske begrensning ikke skulle være noen hindring for hans vilje til å satse på hockey.

Videre uttaler han at han ønsker å være en rollemodell for barn og unge som har en eller annen form for fysiske begrensninger.

- Jeg bruker hockeyen for å vise folk at man kan klare seg med bare én arm, har Stafford uttalt i et intervju med thespec.com.

Stafford fikk muligheten til å prøvespille for Dundas Real McCoys for to år siden, og under prøvespillet fikk han garderobeplass ved siden av en som til daglig selger proteser.

- Det er den siste plassen jeg forventet å finne en potensiell kunde, uttalte lagkamerat Tom Brown, den gangen.

I sommer har altså Stafford fått prøve seg i Cutthroats, og lagets trener, Derek Armstrond, er imponert over hva han har fått se av den enarmede hockeyspilleren.

- Den gutten er fantastisk å se spille, det er rett og slett utrolig! uttalte Armstrong i et intervju med Denverpost.com.

Nå gjenstår det å se om Stafford får et tilbud om fast plass i Cutthroats. Og kanskje han en dag blir å se i NHL som den første spilleren med bare én arm?

Vi er i alle fall mektig imponert over hva Stafford klarer på isen. Er du?

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken