Spiller med bristet ribbein

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Vålerenga har store skadeproblemer foran dagens storkamp mot Stjernen på Jordal Amfi. Tommy Lund står i mål med lungebetennelse og brist i et ribbein!

31.01.06 13:50

- Kanskje ikke den beste oppkjøringen, innrømmer VIF-målvakten.

Ikke nervøs
Vålerengas førstevalg på keeperplassen, Tyrone Garner, ble satt ut av en lyskestrekk for om lag to uker siden. Etter det har Tommy Lund voktet VIF-målet.

- Legen mener at jeg ikke bør stå kveldens kamp. Selv er jeg litt usikker på om lungebetennelsen og ribbeinsbristen har så mye å si, det meste ligger nok i hodet, forteller Lund til TV 2 Nettavisen.

Han er ikke nervøs før kveldens kamp.

- Nei, jeg er ikke nervøs. Men litt spent er jeg nok.

Vålerenga har vist stigende form den siste tiden, og sto med fem strake seirer før de møtte veggen borte mot Trondheim søndag. Nå venter altså andreplassinnehaver Stjernen på motsatt banehalvdel i en kamp Vålerenga må vinne for å ha håp om å kapre andreplassen før slutspillet tar til.

- Stjernen gikk på en smell sist, noe som kan tippe begge veier i dagens kamp. Men vi skal gjøre vårt for å vinne, forsikrer målvakten.

- Har ikke noe valg
Vålerenga-trener Knut Jørgen Stubdal mener at det ikke er noen fordel å møte et lag som nettopp har gått på en kanonsmell som det Stjernen gjorde mot Comet søndag (3-9).

- Stjernen er sikkert innstilt på å reise kjerringa i kveld, så det blir en tøff kamp, sier han.

- Er det ikke litt risikabelt å starte med en målvakt med lungebetennelse og brist i et ribbein?

- Det er kanskje det, men vi har ikke noe valg. Det eneste alternativet ville være å sette inn en juniorkeeper, men spranget fra junior- til seniorhockey er veldig stort, sier han.

Scott Crawford, Magne Karlstad, Tommy Marthinsen, Patrick Kolsrud og Vegar Barlie er også ute med skader for Oslos hockeystolthet. I tillegg er Alexander Nervik suspendert.

- Barlie blir muligens klar til kveldens kamp, men det ser stygt ut for de andre. Vi skal gjøre vårt beste for å kapre andreplassen, men det blir tøft nok å komme blant de tre beste, avslutter Vålerenga-treneren.

Hos Stjernen er det bare Peter Zubek og André Manskow Hansen som ikke stiller. Bobbie Hagelin er tilbake etter skaden han pådro seg mot Sparta sist uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.