Gå til sidens hovedinnhold

Spiller om millioner

Solheim Cup-plassen kan bli millionbutikk for Suzann Pettersen.

Mandag fikk Suzann Pettersen én av fem wild card til den mest prestisjetunge golfturneringen innen kvinnegolfen – Solheim Cup.

Viktig, ikke bare sportslig, men også økonomisk. Det norske golfesset skal nemlig inngå nye sponsoravtaler med samtlige sponsorer denne høsten. Etter suksessen på LPGA-touren er USA et hett marked. Toppspill i Solheim Cup kan derfor få store amerikanske sponsorer til å åpne pengeboka.

Forhandlinger venter

- Vi har hatt sponsoravtaler som har gått over tre år. Nå skal vi forhandle på nytt både med gamle og nye interessenter, sier manager Jan Ove Nystuen til TV 2 Nettavisen.

Pettersen har kunnet innkassere én million kroner samt bonuser årlig fra sponsorene de siste tre årene. De nye avtalene kommer til å mangedoble sponsorinntektene. Trolig vil hun videre kunne innkassere over fem millioner kroner i året fra sponsorer.

- De avtalene vi lagde for tre år siden, var egentlig bygget på uvitenhet. Nå har Suzann en sterk profil. Både i Norge og internasjonalt. Vi har allerede innledet noen forhandlinger, men det er riktig – Solheim Cup blir et utstillingsvindu, forklarer Nystuen.

- Alle ser Solheim Cup

Det er heller ikke vanskelig å forstå når billettsalget blir presentert. Samtlige 80.000 billetter til Barsebäck 12.-14. september skal være utsolgt.

- Det sier litt om hvor viktig turneringen er som utstillingsvindu. Alle som potensielt er interessert i golf, eller kan bli det, ser Solheim Cup, sier Nystuen.

Det er ikke penger å vinne i selve spillet i Solheim Cup. Turneringen handler kun om sportslig prestisje.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene