Gå til sidens hovedinnhold

Spiller på lag med Kreftforeningen

Manglerud Star slåss både for opprykk og for kreftsaken i år.

KARL JOHAN/ MANGLERUD: Samtidig som laget begynner på en tøff sesong i 1. divisjon hvor målet er å rykke opp igjen til øverste nivå, har de også inngått et unikt samarbeid med Kreftforeningen.


Sports- og markedssjef i Manglerud Star, Jan Gullberg, ønsket å knytte klubben til Kreftforeningen ved å stille A-lagsspillerne til disposisjon for frivillig arbeid så ofte som mulig.

– Jeg syns det er et utrolig positivt initativ, og er glad for å kunne være med på å gi noe tilbake, sier Manglerud Star-spiller Daniel Smestad Jensen.

Opplevd selv

Gullberg selv kommer fra Sverige, og ble overrasket over å oppdage at kreft forekommer hyppigere i Norge enn i nabolandet.

– Kreftforeningen fortalte meg i et av møtene våre at halvparten av Norges befolkning opplever å møte kreft, enten å få det selv, eller at familie og venner får det. Da slo det meg at halvparten av spillerne våre sannsynligvis også enten har opplevd, eller kommer til å oppleve det, sier Gullberg.

Og flere av spillerne har allerede oppleve å møte kreft i hverdagen.

– Min mor er kreftoverlever, forteller Martin Hansen, mens flere på laget forteller at de har familie og venner som har blitt rammet.

Ny type samarbeid

Guri Sogn-Larsen er spesialkonsulent i Kreftforeningen, og har arbeidet med å jobbe frem 3-årsavtalen med Manglerud Star.

– Det er nytt at et idrettslag går inn i en slik type samtale med oss. Vi har mange idrettslag knyttet til oss, men ingen som har gått inn i et samarbeid om å jobbe så mye og så tett med oss som Manglerud Star, sier hun.

Samarbeidet baserer seg på frivillig og ulønnet arbeid fra spillerne og klubbens side, i tillegg til at de skal profilere Kreftforeningen på hjemmekampene sine.

– Jeg tror det er bra for guttene å kunne få tankene på noe annet enn bare ishockey hele uken. Da får man litt distanse til spillet, og tenker at det kanskje ikke var verdens undergang å bomme på den pasningen, sier Gullberg, som selv har en kone som har overlevd kreft.

Tirsdag kveld var første dugnads-dag for A-laget, da de solgte Livestrong-armbånd og gikk med bøsser for Kreftforeningen under Oslo Grand Prix på Karl Johan.

– Samarbeidet er utrolig bra. Det er positivt for oss å kunne gi noe tilbake til andre, sier Manglerud Star-spiller Christoffer Heiberg Larsen.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen