Spiller slo 11-åring

En svensk hockeyspiller ble mobbet av publikum på vei mot garderoben, og reagerte med å slå en 11-åring med hockeykølla.

20.01.05 11:33

Under onsdagens kamp mellom Almtuna og Team Uppsala brøt det ut et stort slagsmål mot slutten av kampen. Fire spillere fikk matchstraff og ble sendt i garderoben.

Almtuna-fansen mobbet Ullsala-backen Daniel Göransson (19) mens han gikk av isen. Göransson reagerte med å slå kølla mot publikum, og traff en 11-åring i kneet.

- Han fikk ordentlig vondt og begynte å gråte, sier Magnus Calland, formann i hjemmelaget Almtuna, til Aftonbladet.

- Folk skrek negerunge og Gud vet hva. Jeg slo ikke. Jeg tok bare kølla i den ene hånda og markerte mot fansen som skrek. Jeg forsto aldri at den traff noen, sier Göransson.

Dommer Ulf Rådbjer, som dømte hele 126 utvisningsminutter i lokaloppgjøret, så aldri situasjonen.

- Nei, men jeg har blitt fortalt om den i ettertid. Jeg kommer til å skrive en rapport til forbundet, og så blir det opp til dem å bestemme om det blir en straff, sier Rådbjer til avisen.

Etter kampen tok Magnus Calland med seg 11-åringen til Uppsalas garderobe for å konfrontere Daniel Göransson.

- Jeg ville at han skulle få en unnskyldning, og samtidig vise den lille gutten hvem som hadde oppført seg så dårlig, sier Calland.

Og Göransson ba om unnskyldning.

- Det gjorde jeg med én gang. Det var ikke meningen å treffe noen. Jeg ble bare irritert på alt publikum slang mot meg, sier han til Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.