Spillerbørs Norge-Tyskland

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Slik spilte de norske guttene i thrilleren mot Tyskland.

28.01.05 07:17

Steinar Ege, 7. 19 redninger. 45 skudd.

Varierte veldig i prestasjonene, men tok frem feberredningene da de behøvdes som mest. Er en matchvinnertype som skal ha en stor del av æren for at Norge klarte å dra i land ett poeng. Fantastisk redning på kampens siste skudd.

Sindre Walstad, - 0 redninger. 1 skudd.

Var bare på banen på et sjumeterskast.

Glenn Solberg, 6. 0 mål. 3 skudd. 2 tekniske feil.

Tyskerne var veldig oppsatt på å stoppe ham og lyktes i stor grad med det. Styrte det norske spillet, men da ”Kjelling Show” overtok, ble han anonym. Gjorde som alltid en veldig god forsvarskamp.

Håvard Tvedten, 6. 5 mål. 7 skudd. 1 teknisk feil.

Fikk tillit som straffeskytter igjen og innfridde. Scoret Norges fem første mål i kampen. Hadde også bra kontroll på Florian Kehrmann i forsvar. Et stort steg i riktig retning for Tvedten.

Frank Løke, 8. 3 mål. 3 skudd. 1 teknisk feil.

Kjempet og sloss med tyske bamser inne på streken. Viste gang på gang at Gunnar Pettersen gjør rett i å satse på ham. Har en fantastisk evne til å få tak i ballen og skaffet Norge tre sjumeterskast. En strålende kamp.

Børge Lund, 6. 0 mål. 1 skudd. 1 teknisk feil.

Fikk overraskende tillit i sluttminuttene på bekostning av Glenn Solberg. Holdt hodet kaldt og valgte kloke løsninger. Gjorde også en sterk forsvarsinnsats.

Frode Hagen, 5. 0 mål. 2 skudd.

Fikk sjansen fra start fordi Gunnar Pettersen ville ha i gang det kollektive angrepsspillet. Led under at Norge stort sett spilte i undertall den tiden han var på banen. Skaffet Norge tre sjumeterskast på tøffe satsinger.

Preben Vildalen, 6. 0 mål. 2 skudd.

Spilte igjen stort sett bare forsvar. Hadde sin egen lille krig med tyskernes Sebastian Preiß, som han til slutt gikk seirende ut av. Hadde en gyllen mulighet til å sende Norge foran i sluttminuttene, men lobbet arrogant utenfor.

Jarle Rykkje, 4. 0 mål. 1 skudd.

Fant seg ikke til rette mot storvokste tyskere. Ble for liten og sped. Akkurat som mot Serbia og Montenegro så valgte han de sikre løsningene fremfor å stikke hodet frem.

Jan Thomas Lauritzen, 6. 3 mål. 5 skudd. 1 teknisk feil.

Har vokst frem som en støttespiller for Norge i VM. Var igjen god bakover på banen, og turde ta skuddansvar fremover da det buttet imot for andre. Fikk vist at han duger også i angrep.

Kristian Kjelling, 8. 12 mål. 19 skudd. 5 tekniske feil.

Spilte en forrykende andre omgang. Var til tider et angrep alene. Tok skuddansvar og skjøt Norge tilbake i kampen i andre omgang. Ble for skuddkåt etter hvert og skjøt på en del sjanser han ikke burde. Kunne blitt syndebukk med avslutningen sin i sluttsekundene.

Johnny Jensen, 7. 0 mål. 0 skudd.

Fikk to ganger to minutters utvisning tidlig i kampen, men fortsatte i Norges midtforsvar. Klarte å unngå den tredje utvisningen uten at det senket nivået på forsvarsspillet hans. Ny god forsvarskamp.

Marius Riise, 7. 3 mål. 3 skudd. 2 tekniske feil.

Scoret målet som sikret Norge ett poeng. Med tre mål i andre omgang, skal han ha sin fortjente del av æren for at Norge kom tilbake i kampen. Var sikker de gangene han fikk sjansen.

Rune Skjærvold, 5. 1 mål. 2 skudd.

Viste såpass at han nok blir Gunnar Pettersens førstevalg på høyrekanten resten av VM. Scoret ett viktig mål i første omgang, men misset andre gangen han fikk sjansen. Holdt rent på sin side i forsvar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.