RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spillerkritikk mot Mjelde

Sist oppdatert:
En liten kjerne av Brann-spillerne er kritiske til noen av Mons Ivar Mjeldes arbeidsmetoder.

I dag uttaler Charlie Miller at han ikke lenger ønsker å spille for Brann på grunn av at Mons Ivar Mjelde er trener. Han begrunner deriblant dette med at han ikke blir brukt riktig i forhold hva han kan bidra med. I tillegg påpeker Miller at enkelte spillere har mer innflytelse på Mons Ivar Mjelde enn andre. Mjelde mener det hele er en ikke-sak og ønsker ikke å svare direkte på Millers utspill.

- Jeg bryr meg ikke om det som er blitt sagt. Jeg nedverdiger meg ikke til å kommentere dette, sier Mjelde til iBergen.no like etter dagens Brann-trening. Han mener også at Millers ord ikke er allmenn oppfatning blant spillerne.

Inkluderende lederstil
Mjelde mener blant annet at han har en inkluderende lederstil og at det er årsaken til at han samtaler og sparrer mer med enkelte spillere.

- Jeg har en inkluderende lederstil og da er det naturlig å sparre mer med dem. Det er naturlig for meg å sparre mer med de spillerne gruppen selv har valgt inn i et spillerutvalg. Og da spesielt kaptein (Martin Andresen) og visekaptein (Erlend Hansteveit, i Cato Guntveits fravær). Cato er også blitt brukt av oss som sparringspartner, sier Mjelde til iBergen.no.

Imidlertid er ikke Miller den eneste som er kritisk mot treneren. Mjelde som nylig førte Brann til sølvmedaljer i Tippeligaen fikk forlenget kontrakten sin med Brann for to år, og med ett års opsjon dersom begge parter ønsker det. Ikke alle spillerne uttrykker like stor begeistring for det. Ingen av spillerne som har denne meningen ønske å stå fem med sin misnøye.

Enkelte av spillerne nevner også at dialogen Mjelde har til noen av spillerne i troppen som problematisk. Det er ingen statshemmelighet at blant andre kaptein Martin Andresen ofte diskuterer med treneren både i pausen av kamper og etter at sluttsignalet har gått. De begrunner dette med at han mister noe av sin autoritet som trener. Mjelde mener han ikke har noen favoritter og at han behandler alle rettferdig. Alt annet avviser han som sprøyt.

- Forstår at ikke alle er fornøyde
- Jeg kan ikke forholde meg til det. Det stemmer overhodet ikke. Jeg gir alle en fair sjanse og behandler rettferdig. For meg er det viktigste å gjøre det jeg mener er best for Brann, det er det jeg er ansatt til å gjøre, ta de valgene. Det vil aldri være mulig å tilfredsstille alle i en så stor prestasjonsgruppe hundre prosent. Men jeg har forståelse for at ikke alle er like fornøyde, sier Mjelde til iBergen.no.

Enkelte av spillerne begynner å bli irritert over oppførselen til skottene, og mener at laget bør settes høyere enn person. Blant annet uttaler Bengt Sæternes i dag til TV 2 sporten at Miller bare må dra dersom han ikke vil bidra med det som Brann holder på med.

- Vi må jobbe sammen som et lag, hvis ikke han vil bidra med det eller det vi holder på med, så må han bare gå.

Mjelde mener det ikke er noe mer uro i troppen hans enn det som er å forvente.

- En tropp består av mange spillere, det vil alltid være noen som i større eller mindre grad er misfornøyd med noe. Her er Brann verken bedre eller dårligere enn andre klubber, sier Mjelde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere