John Tortorella fikk onsdag sparken fra jobben som trener for New York Rangers. Beslutningen var ikke uventet for dem som følger NHL tett.

Flere tidligere Rangers-spillere har de siste månedene hevdet at den kontroversielle amerikaneren hadde mistet spillernes tillit.

Det var ikke overraskende at Sean Avery gjorde det, gitt hans forhold til Tortorella, men da Marc Savard kom med samme påstand, fikk den brått mer tyngde.

Nå skriver Larry Brooks i New York Post at manager Glen Sather faktisk ikke hadde planer om å sparke Tortorella denne uka, selv om laget røk ut i kvartfinalen av NHL-sluttspillet etter tap 1-4 i best-av-sju-serien mot Boston Bruins.

«Sannheten er at spillerne tok avgjørelsen for manageren. Spillerne hadde fått nok av treneren og sa dette i sine evalueringsintervjuer på mandag», skriver Brooks.

Henrik Lundqvist hev bensin på bålet da han i intervjuer med amerikanske medier ikke ville forplikte seg til å forlenge kontrakten med Rangers utover neste sesong.

«Da Henrik Lundqvist sa til pressen at han måtte tenke over om han vil binde seg til Rangers i flere år, var det toppen av isfjellet», mener Brooks.

Ingen spillere skal ha stilt ultimatum til Sather om at Tortorella må sparkes, påpeker New York Posts spaltist.

Det er heller ingenting som tyder på at lagets eneste nordmann, Mats Zuccarello, var en del av «opprøret».

Blant kandidatene til å overta etter Tortorella, nevnes Alain Vigneault, Lindy Ruff, Dallas Eakins og faktisk Mark Messier.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!