Gå til sidens hovedinnhold

- Spillerne gamblet for å tjene raske penger

Erik Thorstvedt med nye avsløringer.

Mandag avslørte tidligere Southampton-kaptein Claus Lundekvam at han og flere andre Premier League-spillere gamblet på egne kamper.

Nyheten nådde England onsdag, og avisen The Sun omtaler det hele som en stor skandale.

Nå forteller tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt til Nettavisen, at han også har hørt om lignende tilfeller som Lundekvam forteller om.

- Det var aldri noe organisert som jeg så i vår klubb, men man hørte jo historier om at flere hadde gjort det. Noen mer organisert enn andre. Det var mer som en «joke» egentlig, sier Thorstvedt til Nettavisen.

- Spilte på innkast
- Jeg kan ikke bevise hundre prosent at det skjedde, men man hørte om spillere som spilte på innkast og sånne ting. Den gangen var det veldig mange spillere som ikke tjente så mye. De gjorde det for å tjene raske penger, forteller Thorstvedt.

Den tidligere Tottenham-keeperen synes det er merkelig at dette overrasker folk.

- Jeg trodde ikke dette var en så stor hemmelighet. Dette skjedde tidligere når det var mindre oppmerksomhet rundt det. Det var som sagt mer som en spøk. Spillere tullet med at de kunne bevise at de kunne kontrollere slike ting. Det er selvfølgelig ikke riktig, men langt nær så alvorlig som resultatmanipulering, forklarer Thorstvedt.

Thorstvedt avviste tirsdag også på humoristisk vis på twitter, at han selv har vært med kampfiksing.

HTML EMBED

- Har aldri hørt om det
Thorstvedts tidligere kolleger på landslaget, Lars Bohinen og Stig Inge Bjørnebye, sier til Nettavisen at de ikke vet om lignende tilfeller.

- Jeg har aldri vært borti noe sånt, og har heller ikke vært interessert i gambling. Men sånne ting har foregått i mange klubber lenge tror jeg, sier Bohinen til Nettavisen.

- Det setter ikke Claus i så godt lys, men jeg tror at det kan være greit at problemet blir satt på dagsorden, sier Bohinen.

Tidligere Liverpool-spiller Stig Inge Bjørnebye sier til Nettavisen at han ble overasket da han så Lundekvams uttalelser.

- Jeg har aldri hørt om det, eller vært borti det. Jeg ble veldig overrasket da jeg leste det. Jeg tipper ikke selv, og har ikke hørt om den type ting annet enn at jeg spilte med spillere som var involvert i det.

Bjørnebye referer til tidligere Liverpool-keeper Bruce Grobbelaar, som på 90-tallet ble dømt for å ha vært med på kampfiksing med et asiatisk gamblingfirma.

- Claus vet at det ville bli gjengitt
Bjørnebye forstår at The Sun skriver om Lundekvams uttalelser.

- Claus vet at en sånn uttalelse vil bli gjengitt i England, men det har han sikkert tenkt på, sier Bjørnebye.

- Men jeg har som sagt ikke hørt om dette selv. Jeg mangler tre ting når det gjelder gambling. Interesse, kompetanse og interesse til å skaffe meg kompetanse, avslutter Bjørnebye.

Heller ikke Lundekvams tidligere lagkamerat Matthew Le Tissier sier at han har hørt om lignende gambling.

Tissier skrev følgende på Twitter onsdag:

HTML EMBED

Avslørte skandelen i kjølvannet av den norske kampfiksingssaken
Til VG fortalte Lundekvam mandag i kjølvannet av den norske kampfiksingssaken, at han også har vært med på å spille på egne kamper, da han var kaptein i engelske Southampton. Han sier det ble samlet inn en pott før kampene, og veddet på ting som for eksempel hvilket lag som skulle få første innkast.

- Da avtalte vi med motstanderen og deres kaptein hvem som skulle få avspark. Så kunne vi for eksempel spille tilbake til midtbanespilleren som dunket den opp til motsatt side og midtstopperen igjen sendte den ut over linja. Det er en ganske normal start på en kamp, ingen ville få mistanker og det var veldig enkelt for oss å styre små ting som det der, sier Lundekvam til VG.

Han presiserer at han aldri har vært med på avtalt spill om selve kamputfallet.

- Selve resultatet var aldri på agendaen. Det ville jeg aldri vært med på heller. Selv om det vi gjorde selvfølgelig var ulovlig, var det bare en morsom greie, sier Lundekvam.

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL i London

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken