RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix

Spillerne tar oppgjør med Hareide

Viking-spillerne er svært misfornøyde med Åge Hareides spillesystem og oppgavene som blir gitt til kamp.

Rogalands Avis vet at spillerne hadde et møte i forrige uke. Der kom det fram at de ikke er fornøyde med endringene i spillemønster fra kamp til kamp.

Spillerne ønsker å spille i en 4–4–2-formasjon og prøve den i en lengre periode, uavhengig av den umiddelbare virkningen.

Ble ikke hørt
Ifølge kilder i Viking hadde et spillerutvalg møte med trener Åge Hareide i forkant av Aalesund-kampen. Der ga de uttrykk for dette ønsket.

Som kjent åpnet Viking den kampen i 4–5–1, til tross for at spillerne hadde bedt om å få prøve sin formasjon. Spillerne understreket i møtet at de fortsatt har tillit til treneren.

- Jeg opplever ikke dette som misnøye fra spillernes side, men som en vanlig diskusjon, sier Hareide til Rogalands Avis.

Omleggingen til 4-4-2 i pausen skal ha kommet som en konsekvens av press fra spillergruppen. Hareide sa etter kampen at omleggingen var avtalt på forhånd.

- Dette handler om å være komfortable inn mot kamp. Med så mange skader og flere rokeringer på laget, har spillerne uttrykt at de ikke er komfortable med mange rollebytter. De etablerte spillerne har vært med såpass lenge at de må kunne håndtere det å spille i ulike roller, men jeg har forståelse for at de unge spillerne synes det er frustrerende å bli flyttet rundt i ulike posisjoner, sier Hareide.

Han vil imidlertid ikke være med på at det er formasjonsvalgene som gjør at Viking ligger sist på tabellen.

- Vi kan spille i hvilken formasjon som helst uten å vinne fotballkamper så lenge vi ikke har nok kraft og vilje i det vi presterer. Det spiller ingen rolle om vi spiller 4–4–2, 4–3–3 eller hva som helst dersom vi ikke vinner de duellene vi skal, ikke tar på de løpene vi skal eller ikke viser nok vilje. Hver enkelt må gå i seg selv, sier Hareide.

Han er likevel trygg på at hele troppen sammen skal finne gode løsninger.

- Vi skal alltid klare å komme fram til den løsningen som er best for hele gruppen, sier Viking-treneren.

Umulige oppgaver
I tillegg til spillemønster er spillerne misfornøyde med oppgavene som blir gitt på banen.

«Umulige ting» og «kaos» er beskrivelser som blir brukt om måten de blir bedt om å spille fotball. Spillerne mener Hareide har skutt seg selv i foten ved ikke å høre på deres forslag.

- Jeg ønsker alltid å lytte til spillernes innspill. Den dagen jeg ikke kan ta imot meninger fra spillerne, er jeg i store problemer, sier Hareide.

Spillergruppen skal samtidig ha konkludert med at heller ikke de har vært dyktige nok, men det er stor misnøye med måten Hareide håndterer motgangen på. Det gjelder både tilbakemeldinger, spillemønster og oppgaver på banen.

Etter Aalesund-kampen hadde spillerne nok en lang prat om situasjonen og luftet frustrasjonen overfor hverandre. Spillerne valgte så å ta saken opp på høyere nivå i klubben. Dette møtet var planlagt i går.

- Det har jeg ingen kommentar til, annet enn at i den situasjonen vi nå befinner oss, ville det vært ekstremt merkelig om ikke det var noen som hadde et annet syn på hvordan problemene skal løses, sier sportsdirektør Egil Østenstad til Rogalands Avis.

Denne saken er hentet fra Rogalands Avis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere