Spillerne uenige med Drillo

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

- Helt ubetydelig, mener sjefen. - Stor forskjell, mener stjernene.

10.02.11 12:52

POLEN – NORGE 1-0:

FARO (Nettavisen): Etter en heller begredelig første omgang mot Polen på Estádio Algarve i Portugal onsdag kveld, gjorde landslagssjef Egil Drillo Olsen en formasjonsendringer etter pausen.

Norge startet kampen i en 4-5-1-formasjon, med John Carew som enslig spiss. Men som det ble varslet på forhånd, ble oppstillingen gjort om til 4-4-2 de siste 45 minuttene.

- 4-4-2 funket best
Resultatet var at Norge fikk et mye større trøkk mot polakkene. Selv om laget ikke skapte flust med sjanser, styrte Norge banespillet og hadde kontroll på motstanderen.

- Det er ingen tvil om at 4-4-2 funket bedre. Da måtte de slå langt, og siden vi sto og vant alt i lufta, kom de aldri ut av sin egen banehalvdel, sier landslagskaptein Brede Hangeland til Nettavisen.

At det til slutt ble tap, er ikke Fulham-stjernen like godt fornøyd med.

- Dette var et lag vi burde slått. Vi tapte mot Ukraina i fjor etter å ha vunnet 9-1 i sjanser, og selv om vi ikke hadde så mange sjanser i dag, så hadde vi mye trøkk. Det meste foregår på en banehalvdel.

- Det er i grunn vanskelig å svare på hva som gikk galt. Det er mange upresise innlegg som havner bak mål, og upresise dødballer. Det stoppet på en måte litt opp i siste tredel av spillet, sier kapteinen.

Drillo uenig
Når det gjelder sitt syn på formasjonsendringen i andre omgang, så får Premier League-proffen støtte av John Arne Riise. Også han mener 4-4-2 fungerte best.

- Vi legger om til 4-4-2 i andre omgang og får Bjørn Helge (Riise) og Ruben (Yttergård Jensen) inn der. De gjør en kjempekamp begge to, og gir oss mer trykk på midten. Vi har full kontroll hele veien.

Men til tross for at to av lagets kanskje mest profilerte stjerner er klare i sin tale, er landslagssjef Egil Drillo Olsen mindre overbevist om at 4-4-2 var noe særlig mer effektivt enn 4-5-1 onsdag kveld.

- Jeg tror vi uansett hadde beholdt trykket, selv om vi hadde fortsatt med 4-5-1 i andre, fastslår han.

- Det var bestemt på forhånd i dag at vi skulle bytte formasjon i pausen. Det så kanskje ut til å fungere bedre, men det stemmer ikke. Det hadde funka like bra i 4-5-1, fortsetter sjefen.

- Stor utfordring
Med tanke på den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Danmark i slutten av mars er Drillo fortsatt usikker på hva han kommer til å gjøre. Han mener Polen-kampen ikke ga de svarene han søkte.

- Uttaket til Danmark-kampen har jeg på langt nær ikke klart i hodet nå. Det er ikke så helt enkelt, selv om jeg fikk noen svar. Noen leverte under pari, mens noen var opp mot sitt beste. Sånn er det.

- Men det er i grunn ikke så mye mer å hente fram mot Danmark heller. De norske spillerne i troppen spiller jo bare privatkamper fram mot det endelige uttaket, og det er en stor utfordring, sier Drillo.

- Er du skuffet over tapet?

- Jeg hadde blitt skuffa om dette endte 0-0 også, men nei, jeg er vel egentlig ikke skuffa over prestasjonen. Jeg sa til gutta før kampen at om vi tapte glatt og ble utspilt av Polen, så ville jeg bli skuffa. Det ble vi jo ikke, avslutter sjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.