*Nettavisen* Sport.

Spillerne vil ha Svennis

Foto: AFP/Scanpix

Sven-Göran Eriksson er ønsket som landslagssjef i hjemlandet – av spillerne selv.

05.06.09 12:19

Oslo (ANB): Neste år utløper kontrakten til dagens svenske landslagssjef Lars Lagerbäck. Kanskje forlater 60-åringen da jobben – etter ni år.

Skulle Sverige tape lørdagens skjebnekamp i VM-kvalifiseringen mot Danmark, øker i tillegg sannsynligheten for at Det svenske fotballforbundet vil se seg om etter en erstatter. Nederlag på Råsunda betyr nemlig at billetten til neste års sluttspill i Sør-Afrika henger i en tynn tråd.

Spillerne er krystallklare på hvem de ser for seg i sjefsstolen etter sluttspillet i Sør-Afrika neste sommer: Sven-Göran Eriksson.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Bred støtte
Aftonbladet har gjort en anonym undersøkelse blant 32 aktive landslagsspillere – og 28 prosent svarer at de ønsker seg den tidligere engelske landslagssjefen som ny mann i lederrollen. 22 prosent vil gjerne fortsette med dagens trenerløsning, mens både tidligere Stabæk-trener Hans Backe og den svenske ringreven Roland Nilsson får støtte av ti prosent.

– Merittene til Svennis taler for ham, sier en av spillerne til avisen.

– Svennis er valget mitt. Han har stor internasjonal erfaring, men vet samtidig hvordan Sverige og det svenske landslaget fungerer. Det vil være riktig å gi ham sjansen, sier en annen.

Flere av spillerne som peker på Lars Lagerbäck som rett mann også i fortsettelsen, understreker av Svennis er det naturlige valget dersom dagens landslagssjef ikke ønsker å fortsette.

Smigret Svennis
Roland Andersson er i øyeblikket Lagerbäcks assistent. Han har gitt uttrykk for at han ønsker å fortsette alene dersom sjefen gir seg. Bare én spiller trekker fram det som en mulig løsning.

Selv blir Sven-Göran Eriksson smigret når han får høre om støtten fra spillerne.

– Jeg blir smigret over å høre det. Samtidig mener jeg det er viktig å understreke at dagens trenerteam har gjort en fantastisk jobb. De har ført Sverige til mange mesterskap på rad, sier han.

Eriksson har vært linket til en rekke klubber etter at han fikk sparken som landslagssjef i Mexico. Nylig ble han knyttet til portugisiske Sporting Lisboa.

Har vært nevnt
Hans Backe, som var Erikssons assistent i Mexico nylig, innrømmer at de to har snakket om det svenske landslaget. Han avviser at duoen kommer til å stille så høye økonomiske krav at løsningen blir en umulighet.

– Absolutt ikke. Svennis og jeg har berørt det kort også. Får vi en forespørsel handler det ikke om penger i det hele tatt. Skulle vi takke ja, er det fordi det en ære å få et slikt oppdrag, samt at det eventuelt må kjennes riktig å ta jobben, sier han til Aftonbladet. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag