Gå til sidens hovedinnhold

Spilte seg ut av tetkampen

Henrik Bjørnstad fikk en verst tenkelig start på den tredje runden.

Etter to av fire runder i Viking Classic på Annandale Golf Club i Mississippi lå Henrik Bjørnstad på en delt 28.-plass, med gode muligheter for å avansere opp blant de ti beste.

Men drømmen om en topplassering fikk en stygg ripe i lakken allerede på det første hullet på lørdagens runde.

Nordmannen brukte nemlig seks slag på par fire-hullet, og bedre ble det ikke av at dobbelbogeyen ble fulgt opp med en bogey på neste hull.

Dermed var Bjørnstads tre slag under fra fredagens runde jevnet ut, men deretter bedret 31-åringen spillet betraktelig.

To birdier og to bogeyer i løpet av de sju neste hullene betydde at nordmannen var tre over par etter halvspilt runde, før moroa virkelig startet - med birdie på hull 10, 11, 13 og 16.

Dessverre pådro Bjørnstad seg to bogeyer på de to siste hullene, og endte dermed dagen ett slag over par.

Det var nok til at han falt ned til delt 48.-plass på sammenlagtlista, to slag under par totalt. Opp til en plass blant de 20 beste skiller det fire slag.

Sjekk Bjørnstads fargerike scorekort her (ekstern lenke)
Her finner du resultatlistene for Viking Classic (ekstern lenke)

Amerikanske Bill Haas og zimbabwesiske Brendon de Junge delte ledelsen før den tredje runden, tolv slag under par, men det var førstnevnte som trakk det lengste strået på lørdag.

De Junge spilte seg til hele fem bogeyer og kun to birdier i løpet av de 17 første hullene, men rettet opp noe av elendigheten med en eagle på det 18. hullet. Det førte ham på en delt andreplass på resultatlista.

Bill Haas leverte hele åtte birdier, men pådro seg også tre bogeyer og en dobbeltbogey. Det holder likevel til en klar ledelse før siste dag, fire slag foran trioen på andreplass.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken