RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spilte ut Italia og tapte

Foto: Lise Åserud / Scanpix
Sist oppdatert:
Nesten fire ganger så mange avslutninger mot mål hjalp lite for Norge .

NORGE - ITALIA 3-4:

Det er sjelden man ser det norske ishockeylandslaget svi av 40 avslutninger mot motstanderens keeper. Det skjer enda sjeldnere mot antatt jevnbyrdig motstand.

Men i torsdagens første kamp av landslagsturneringen Euro Ice Hockey Challenge mot Italia skjedde nettopp dette. Norge scoret tre ganger på sine 41 forsøk mot Italia-målvakt Daniel Belissimo.

Kontrastfylt målvaktsspill
Keeperen, som til daglig spiller i Asiago i hjemlandet, gjorde seg utvilsomt fortjent til tilrop som bravo og bellissimo fra sine landsmenn for innsatsen. 38 redninger på 41 skudd lar seg absolutt høre i enhver sammenheng i internasjonal ishockey.

- Italia hadde en god målvakt. Vi skapte mye og burde ha vunnet kampen sett ut ifra det som skjedde på banen. Vi hadde 17-2 i avslutninger i 2. periode, men tapte likevel perioden med 0-2. Sånne ting skjer i ishockey, sier landslagssjef Roy Johansen til Nettavisen.

For Norge og Pål Grotnes var statistikken en ganske annen. Italia fyrte kun av tolv skudd mot Stjernen-burvokteren. Likevel fikk de med seg fire mål og en uttellingsprosent på over 33 fra oppgjøret i Lørenskog Ishall.

-Italienerne var effektive og Pål hadde ikke dagen. Han har helt klart spilt bedre kamper før. Men han kommer bare til å bli bedre fram mot VM, sier trener Johansen til Nettavisen.

Fra best til verst
Grotnes har vært Norges ubestridte ener mellom stengene de siste årene og har flere ganger vært Norges beste spiller i internasjonale mesterskap.

Årets sesong, med et Stjernen-lag som for tiden er dårligst i Getligaen, har imidlertid ikke vært mye å skryte av for sisteskansen. Grotnes har sluppet inn 120 pucker på 33 kamper bak et lag som sliter med lagmoralen og nylig byttet ut trener Morgan Andersen med landslagslegendene Trond Magnussen og Ørjan Løvdal.

Tre av Italias mål mot Norge kom i overtallsspill. Forsvarsspillet foran Grotnes var med andre ord heller ikke mye å skryte av.

Roy Johansen påpeker at det er en vesentlig forskjell på å spille landslagsnivå sammenlignet med den hjemlige serien.

- Det går fortere og det er høyere intensitet. Med mer matching internasjonalt kommer Pål til være i bedre slag fra og med VM, tror landslagssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere