Gå til sidens hovedinnhold

Spinnville scener i Tyskland da Köln holdt plassen: - Aldri vært borti tidligere

Det ble en vanvittig start på den avgjørende kampen om retten til å spille i 1. Bundesliga neste sesong.

HOLSTEIN KIEL-KÖLN 1-5 (2-5 sammenlagt)

Den gamle storheten Köln hadde et vanskelig utgangspunkt før den andre og avgjørende opprykkskampen borte mot Holstein Kiel lørdag. Den lille 2. Bundesliga-klubben har imponert fotball-Tyskland denne sesongen og vant også det første oppgjøret 1-0 på bortebane.

Lørdagens avgjørende kamp i byen som nordmenn flest kanskje kjenner best som en fergedestinasjon og håndball-by, ble et fyrverkeri av de sjeldne.

Allerede etter seks minutter hadde det blitt scoret tre mål.

Se video fra kampen lenger ned i saken!

Jonas Hector stanget Köln i ledelsen etter tre minutter og utlignet Kiels sammenlagt-ledelse.

- Mareritt for Holstein Kiel, uttalte Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Les også: Klare for Premier League for første gang: - Det er utrolig

Det gikk dog ikke lang tid før hjemmelaget slo tilbake. Sør-koreanske Jae-Sung Lee utlignet under minuttet senere og sendte fordelen over til Kiel.

- Köln var i paradis i noen få sekunder. Dette var mer enn noen kunne håpet på, sier Bisgaard Sundet.

Som om ikke det var dramatisk nok fra før, stanget svenske Sebastian Andersson på ny Köln i ledelsen etter kun seks minutter.

- Disse kampene er helt elleville. En utrolig start på denne kampen. Helt spinnvilt. Dette har jeg aldri vært borti tidligere, sier en nærmest sjokkert kommentator Bisgaard Sundet.

Samme mann økte igjen ledelsen etter 13 minutter og Köln foran 3-2 sammenlagt. Fem minutter før pause økte Rafael Czichos Kölns ledelse ytterligere. Dermed gikk Ståle Solbakkens tidligere klubb til hvilen med et drømmeutgangspunkt før de siste og avgjørende 45 minuttene.

Den andre omgangen ble ikke like innholdsrik som den første, men fem minutter før slutt punkterte Ellyes Skhiri kampen totalt for Köln. Dermed kan klubben juble for fornyet kontrakt i 1. Bundesliga neste sesong.

Holstein Kiel ble stiftet i 1900 og ble tyske mestere i 1912, men har aldri spilt i Bundesliga etter at ligaen ble stiftet i 1963. Nå må de vente minst ett år til på muligheten.