*Nettavisen* Sport.

Spiss uten målteft senket Everton

Foto: AP/Scanpix

Morten Gamst Pedersen og Blackburn slo Everton, og ga Liverpool nytt håp i kampen om den lukrative fjerdeplassen i Premier League. Matchvinner: En spiss uten målteft.

06.03.05 22:42

EVERTON - BLACKBURN 0-1: Liverpool sliter voldsomt for tiden, og tapte også lørdag mot Newcastle. Byrival Everton øynet muligheten til å stikke ifra, og ville med seier være elleve poeng foran på tabellen.

Da ville det sett vanskelig ut for de røde på Merseyside.

Men Blackburn ville det annerledes, og vant etter en scoring av Jon Stead tjue minutter før slutt.

Det var ikke helt ufortjent etter en jevnspilt kamp, med få sjanser og mye dueller.

Friedel reddet
Bortelaget startet best før Everton tok over. Marcus Bent hadde en gylden mulighet til å sende de blå i føringen, men alene mot Brad Friedel lyktes han ikke i score.

I andre omgang ble det, om mulig, enda mer kriging på midtbanen, og ingen av lagene klarte å tilrive seg noe initiativ i kampen.

Da dukket Jon Stead opp. Stead hadde kommet inn for et skadet Paul Dickov etter bare et kvarters spill, og scoret sikkert på fremspillet fra Steven Reid.

Sjeldent mål
Dette var Steads første mål i ligaen denne sesongen. Og det sier litt at dette var kamp nummer tjue spissen var på banen. Elleve ganger har Stead spilt fra start, ni ganger har han kommet inn som innbytter.

Statistikken sier da ett mål på 1093 minutter hittil i sesongen på 21-åringen.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn, som tok et byks bort fra nedrykksstiden med denne tre-poengeren.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.