Gå til sidens hovedinnhold

Spisser må ha baller

Okey - så er de første to poengene kastet bort. De kunne vært gode å ha i slutten av oktober når det begynner å gå på gummene.

For meg er det helt uforståelig hvordan en trener som var en fryktet spiss selv og en spiss som er betalt i det syvsifrede sammen kan bli enige om at spissen ikke skal ta straffene.

En spiss skal lage mål. Uansett hvordan så skal han lage mål. Det er det han skal være bedre til enn alle andre på laget. Omtrent i hver åttende kamp får de fleste lag en gylden mulighet til å score. Ballen legges helt i ro på 36 fot fra mållinjen. Skytteren har en ramme på 24 x 8 fot å treffe innenfor. Det er bokstavelig talt en låvevegg. I mellom ham og låveveggen står en keeper som er sjanseløs med mindre straffeskytteren gjør en feil.

En straffe som sitter i ett av de øverste hjørnene - la oss si på tre ganger tre fot er utagbart for alle verdens keepere. De rekker ikke opp dit. Det samme gjelder egentlig alle skudd som går innenfor tre fot fra tverrliggeren. Til og med om skuddet går like over keeper, for som regel så har keeperen kastet seg ned i den ene eller andre retningen.

Det er ingenting som irriterer mer enn et fislestraffe uten tilslag. Likevel ser man det gang på gang. I andre idretter ville detaljtreningen på dette vært nødeløs og vart i timesvis. Ingen spiss fortjener lønnen sin hvis han ikke kan gå bort og dundre ballen i vekslende kryss 98 av hundre ganger. Og hvis han ikke gjør det må han trene på det til han kan det. Som basketspillere gjør, som golfspillere gjør.

Man kan si mye om Martin Andresen men han har aldri laget et kremmerhus i hele sitt liv, i hvert fall ikke på død ball. En spiss derimot må ha baller nok til å si: Ligg unna når det er straffespark.

Denne tar jeg. For det er dette som er jobben min.

Trygve Johannessen ble potte sur hvis noen andre fikk ta straffe. Det ble sikkert Mons Ivar Mjelde og, selv om han ikke var i nærheten så treffsikker.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken