RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spisshåp uten nettkjenning

Foto: Jarl Erichsen/SCANPIX
Olivier Karekezi (24) fra Rwanda kan bli verdifull for HamKam kommende sesong. Hvis han finner målet.

Olivier Karekezi kom til HamKam fra Helsingborg. I den svenske klubben spilte han både spiss og offensiv midtbane, og hadde 18 nettkjenninger på 60 kamper.

Måltørke
I HamKam har han foreløpig måttet se langt etter nettmaskene. Heller ikke i tirsdagens treningskamp mot Notodden - som endte 2-2 - klarte Karekezi å score.

- Han scorer for lite mål for oss, og det så vi også i tirsdagens kamp mot Notodden. Det er noe vi jobber med, sier Erlandsen.

Til tross for måltørken ser Karekezi ut til å være et førstevalg på topp for HamKam sammen med Roman Kienast. Dette kan dog endre seg når Oluwasegun Abiodun er klar igjen etter skade. Marcus Pedersen og Tommy Øren er også aktuelle konkurrenter.

Banens beste
At det bor gode spisskvaliteter i Karekezi, er det imidlertid liten tvil om.

I tirsdagens kamp var 24-åringen banens beste. Han jobbet hardt, kom til flere avslutninger og samspillet med medspillerne fungerte godt. Kun målet manglet. Og Erlandsen er i det store og det hele positiv til nyervervelsen.

- Han er svært god feilvendt og jobber bra, sier trener Arne Erlandsen, som også er klar på hva spissen må fokusere på fremover.

- Aggressiviteten inne i boksen og avslutningsegenskapene er ting han må jobbe med fremover.

Verdt å vite: Karekezi er også kaptein for sitt hjemland Rwanda, og spilte for dem i Afrikamesterkapet i 2004. Det betyr at han blir utilgjengelig for HamKam i perioder i vår og høst, siden Rwanda skal spille VM-kvalifisering. Man får håpe, for HamKams del, at han blir savnet.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere