RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spisskrise? Hvilken spisskrise?

Sist oppdatert:
Roy Keane gikk tidligere i uka ut og etterlyste mer krutt på topp for Manchester United. Hva skal man med det når man har målmaskinene Ruud van Nistelrooy og Diego Forlan som scorer i bøtter og spann?

Ruud van Nistelrooy scoret sitt 16. og 17. mål (inkludert cup- og landslagsmål) for sesongen da Aston Villa ble feid av banen på Old Trafford. Riktignok ”nøyde” hjemmelaget seg med 4-0, men det var aldri noen tvil om hvor seieren ville ende – til det var forskjellen mellom de to lagene for stor. Spesielt foran mål.

Hardt ut
Manchester United åpnet i et forrykende tempo i hjemmekampen mot Aston Villa, og det var tydelig at Alex Fergursons mannskap ikke fant seg i å skulle bli hektet av i kampen om topplasseringen. Ryan Giggs hadde en livlig dag på flanken, mens Kleberson også følte for å få vist seg skikkelig frem for hjemmelaget. Bare seks minutter hadde gått da den tidligere VM-vinneren sendte av gårde et skudd som ble reddet på streken.

Men det skulle ikke gå mange minuttene før Kleberson skulle vise seg frem på nytt. Etter drøyt et kvarters spill slo Ruud van Nistelrooy en smart ball igjennom til sin midtbanekollega, som dro vekk halve Villa-forsvaret (uten en vraket Ronny Johnsen) før han serverte Nisterooy et stykk ferdigscoret mål: Fra fem meters hold og allverdens med tid, uten en eneste Villa-spiller i nærheten var det umulig å bomme: 1-0.

90 minutter uten målsjanse
Var Aston Villa-forsvaret skrekkelig usynlige ved det tilfellet, var ikke spissene mer å skryte av. Gjennom 90 minutter klarte bortelaget aldri å skape én eneste kvalifisert målsjanse, og dermed var det bare et spørsmål om hvor stor seieren ville bli. 2-0 var resultatet ved pause, etter at den samme van Nistelrooy hadde sett Ryan Giggs leke seg på Villas venstreside for deretter å slå et vanskelig innlegg – akkurat slik en utfordring nederlenderen liker. Med høyrefoten konstruerte han en perfekt nittigraders vinkel, hentet inn ballen på mesterlig vis og dunket den til fra fem meters hold. Game og sett.

Match ble det i andreomgang da United foretok sine tre bytter etter rundt en times spill. Bellion, Scholes (hans første kamp på to måneder) og Forlan kom inn og ville bevise noe mens de øvrige United-spillerne mest tenkte på neste ukes Mesterliga-kamp mot Stuttgart. Spesielt sistnevnte hadde vel litt ekstra han ønsket å bevise etter lagkaptein Roy Keane tidligere i uka på dipolmatisk vis antydet at det var for mye løskrutt på topp for de røde djevlene.

Mesterlig Forlan-avslutning
Det gjaldt så definitivt ikke på Old Trafford denne lørdagen, da Forlan sekunder før full tid fikk en lissepasning fra keeper Tim Howard, rotet det til for seg selv, bare for deretter å klinke lærkula til fra 20 meter med en knallhard venstre – og ballen fant en utsøkt vei opp mot kryssfestet. Nydelig!

Uniteds fjerde og siste mål, tre minutter på overtid var ikke mye dårligere. Avslutningen til Forlan fra ti meter var enkel nok, men Klebersons frispilling ved hjelp av hælen var det bare et ord for:

Mesterlig!

- Spisser elsker å score, og Diego er i fin form for tiden, skrøt Alex Ferguson etter kampen. - Det var ikke lett å sette ham ut av laget i dag, men vi har store kamper foran oss (Stuttgart på tirsdag og Manchester City på lørdag, red. anm.), så det er mer snakk om å spre ting litt ut, var United-sjefens forklaring på utelatelsen av Uruguay-spissen som nå står notert med 11 mål denne sesongen.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere