*Nettavisen* Sport.

Spisskupp av Aalesund?

Aalesund kan være i ferd med å gjøre et kupp på overgangsmarkedet.

09.01.06 15:22

Ifølge Sunnmørsposten og svenske Expressen skal den brasilianske spissen Dede Anderson være på vei til 1. divisjonsklubben.

Dede har de siste sesongene hamret inn mål for Kalmar i Sverige. Det skal være snakk om en årslønn på 1,2 millioner svenske kroner, skriver Expressen.

- Jeg kan ikke kommentere navn, men jeg skal ut på reise, sier Aalesunds daglige leder, Henrik Hoff, til TV 2 Nettavisen.

Venn av Fjørtoft
Trolig reiser Hoff ifølge avisene til Brasil for å forhandle med Dedes brasilianske klubb, Vasco da Gama. Dede er forøvrig god venn av Karl Oskar Fjørtoft, og skal ha vært i Aalesund på besøk hos midtbanespilleren.

Ifølge Expressen skal han kunne heve en årslønn på over én million kroner i Aalesund. Klubben bruker midler fra investeringspoolen den skaffet seg i 2005.

Oliveira måtte gå
Dede blir i så fall klubbens eneste brasilianer. Aalesund lot frisparksspesialist Bechara Oliveira gå etter årets sesong. Årsak: De ville ha en ledig plass til en ikke-EU-spiller ettersom Adin Brown er bombesikker på laget.

- Tenker dere annerledes når dere bygger lag nå?

- Vi har nå et fundament som gjør at vi tåler et nedrykk. Det er et tegn på at ting er gjort rett. Det store forskjellen foran neste sesong er at vi innser at vi er nødt til å bygge laget for eliteserie-spill selv om vi er i 1. divisjon. Vi må hente spillere som holder eliteserie-kvalitet allerede da. Så vi slipper å skifte ut 5-6 spillere hvis vi skulle rykke opp, sier Hoff.

Aalesund har foreløpig ikke forsterket noe før neste sesong. Årsaken er at det tok tid før den nye hovedtreneren, Per Joar Hansen, kom på plass.

FAKTA:
Dede Anderson:

25 år
Seriekarriere:
1998: Vasco Da Gama 7k, 1m
1999: Bahia
2000: Bahia 21k, 5m
2001: Vaso Da Gama 10k, 3m
2002: Litex (BUL) 16k, 3m
2003: Litez (BUL) 5k, 2m
2004: Kalmar 19k, 10m
2005: Kalmar 16k, 5m

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag