Spisstjerne dropper fotball-VM

Foto: Ander Gillenea / AFP / NTB scanpix

Føler seg ikke klar for å spille i VM.

Carlos Vela slo aldri gjennom under tiden i Arsenal, men etter overgangen til Real Sociedad har meksikaneren blomstret.

Denne sesongen har 24-åringen totalt gjort 14 mål for den spanske klubben og forrige sesong noterte han seg for like mange fulltreffere.

Vela er med andre ord en spiller i stadig utvikling og kan nå være i ferd med å oppfylle noe av det enorme potensial han viste som ung.

Mandag ble det imidlertid klart at spissen ikke blir med det meksikanske landslaget til sommerens fotball-VM i Brasil.

- Ikke klar
Det er Mexicos fotballforbund som melder dette på sine offisielle nettsider.

Vela skal ha møtt med flere representanter for fotballforbundet mandag og da skal han ha gitt beskjed om at han ikke føler seg klar for å representere nasjonen i VM.

- Spilleren ga beskjed om at han ikke er hundre prosent mental eller følelsesmessig klar for å spille i et VM, skriver forbundet på sin nettside.

Vela står bokført med over 30 landskamper for Mexico siden debuten i 2007 og har scoret ni ganger med flagget på brystet.

Siden 2011 har imidlertid spissen vært mye borte fra landslaget på grunn av at han hadde sett seg lei på kritikk fra pressen og hadde en konflikt med sentrale personer i forbundet.

Landslagstrener Victor Manuel Vucetich prøvde å kalle inn Vela til landslagstjeneste så sent som i september 2013, men også da takket Vela nei.

U17-stjerne
Nå har han altså også valgt å takke nei til VM. Tidligere har 24-åringen sagt nei til å spille i CONCACAF God Cup (2011), London-OL (2012), og VM-kvalifiseringskamper for Mexico.

Vela har tidligere uttalt at han ønsker å holde fokus på klubbkarrieren.

24-åringen ble toppscorer under U17-VM tilbake i 2005, med fem fulltreffere, og endte senere opp i Arsenal, men der han slet med spilletid.

Etter låneopphold i Salamanca, Osasuna, West Bromwich Albion og Real Sociedad, la sistnevnte klubb rundt fire millioner pund på bordet for å gjøre det hele permanent.

Denne sesongen har Vela spilt i Champions League for Real Sociedad og scoret tre ganger i europacupspill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.