Gå til sidens hovedinnhold

Spisstrøbbel for Arsenal før derbyet

Arsenal er skadeskutt på spissplassen før prestisjeduellen med Tottenham i lørdagens Nord-London-derby i FA-cupen.

Byderbyet er kampen som skiller seg ut i fotballcupens 3. runde. Arsenal topper Premier League, men mangler krutt i angrep. Det er høyst usikkert om Olivier Giroud blir klar i tide, mens Nicklas Bendtner er ute med en ankelskade som han pådro seg da dansken ble matchvinner mot Cardiff onsdag.

Dermed må Arsène Wenger trolig la Lukas Podolski starte som Arsenals midtspiss. Mot Cardiff var tyskeren svært anonym i den posisjonen. Det var hans første kamp fra start etter et langt skadeavbrekk.

– Han har ikke spilt på fire måneder og manglet litt av skarpheten du trenger på topp. Han trengte en kamp, og det har han nå fått, sa Wenger etter onsdagens kamp.

Arsenal kan ha playmakeren Mesut Özil tilbake fra en skulderskade.

Spurs i dytten
Tottenham har vunnet to kamper på rad under Tim Sherwood. Han fikk treneransvaret i klubben etter at André Villas-Boas fikk sparken like før jul.

En bekymring for Spurs er åpenheten laget har vist på midtbanen den siste tiden. Tottenham har kun holdt nullen én gang i Sherwoods fem første kamper som sjef.

Emmanuel Adebayor har fått et løft under den nye treneren. Togoleseren scoret igjen da Manchester United ble slått 2-1 på Old Trafford onsdag. Han pådro seg krampe i kampen, men blir trolig klar til Arsenal-kampen.

Chelsea skal møte formsterke Derby på bortebane i FA-cupen søndag. Manager Steve McClaren ser fram til å ta imot José Mourinhos mannskap.

– Det blir en stor test for oss. Spillerne vil teste seg selv mot et av Europas beste lag. Det er en stor utfordring som vi ser fram til, sier den tidligere England-treneren.

Solskjær til Newcastle
Manchester United-manager David Moyes er under press etter en skuffende første halvdel av Premier League-sesongen. Søndag er rødtrøyene vertskap for Swansea, mens Manchester City møter Blackburn borte.

For Liverpool blir det hjemmekamp mot Oldham, som slo ut Brendan Rodgers' lag i FA-cupen forrige sesong.

Ole Gunnar Solskjær debuterer som Cardiff-manager i en vrien bortekamp mot Newcastle lørdag.

Wigan overrasket stort ved å slå City på Wembley i mai. Med Uwe Rösler som manager skal tittelforsvareren spille hjemme mot MK Dons. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget