*Nettavisen* Sport.

Spisstrøbbel for Nederland

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS

Kan man si at man har spisstrøbbel når man har Ruud van Nistelrooy, Patrick Kluivert og Roy Makaay i troppen? Ja, vil nok Dick Advocaat si. Hans største problem er å finne ut hvem som skal starte på topp for Nederland.

Hvem blir Nederlands spisser i åpningskampen mot Tyskland? Det er Dick Advocaats vanskeligste spørsmål i øyeblikket.

Med fire spisser i verdensklasse, og unge Rafael van der Vaart lurende i rommet bak, er det vanskelig å finne den rette konstellasjonen.

Ruud van Nistelrooy og Patrick Kluivert er de to største navnene. De er «tvillingparet» som ikke passer sammen.

De er født samme dag, men noe telepatisk forhold har de likevel ikke.

- Det er åpenbart at Ruud og jeg ikke fungerer sammen på topp, sa Kluivert etter EM-kvalifiseringen.

Advocaat valgte derfor å la dem få hver sin kamp i play off mot Skottland, noe som klart slo best ut for van Nistelrooy.

Som enslig spiss og med van der Vaart i rommet bak seg, scoret han tre mål da Nederland vant 6-0 i hjemmemøtet.

Men det er ikke bare de tre som kjemper om en plass i angrepet. Også Roy Makaay og Pierre van Hooijdonk vil ha en plass i startoppstillingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX/AP Photo/KEYSTONE/Fabrice Coffrini

KANDIDATENE:
Patrick Kluivert:
Har ikke fått det til å fungere for Barcelona denne sesongen og er på vei bort fra Nou Camp. Men har alltid vært god på landslaget. 40 mål på 78 landskamper sier sitt. Var også toppscorer i EM for fire år siden og i kvalifiseringen til Euro 2004.

Ruud van Nistelrooy:
Født samme dag som Kluivert, men har spilt under halvparten så mange landskamper. Har slitt med å etablere seg på landslaget. Etter tre mål mot Skottland i siste play off-kamp og mange scoringer for Manchester United, har han selv utropt seg selv til et førstevalg. Har slitt i Premier League etter jul og fått mye kritikk.

Roy Makaay:
En av Europas mest målfarlige spillere. Vant gullstøvelen for sine mange scoringer for Deportivo La Coruña forrige sesong, og fortsatte å pøse inn mål for Bayern München denne sesongen. Måtte stort sett spille på høyrekanten i sine 20 første landskamper og har slitt med å finne veien til nettmaskene for «Oranje».

Pierre van Hooijdonk:
En fotballnomade som nå spiller i sin femte liga i Europa. Er ifølge Advocaat den eneste skikkelige lederen i Nederlands tropp. Ble stort sett brukt som superreserve i kvalifiseringen. Er en frisparkspesialist og nyter stor respekt i spillergruppen.

Rafael van der Vaart:
Supertalentet som i en alder av 21 år er kaptein for mesterlaget Ajax. En strålende teknikker som er flink til å komme seg i scoringsposisjoner. Dersom Advocaat velger å bruke en spiss, er han et naturlig valg i rommet mellom midtbanen og angrepet. Kan også spille på venstrekanten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.