RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Splid innad i Astana

Foto: MS (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Byttet kaptein på hemmelig lagmøte.

Det har aldri vært noen hemmelighet at de kasakhstanske røstene har mye å si i Astana-leiren. Det fikk australske Allan Davis erfare i Tyrkia rundt.

Davis ankom Tyrkia i den tro at han skulle være kaptein på det kasakhstanske laget. Men underveis endret det seg i Davis’ disfavør.

Bronsemedaljøren fra verdensmesterskapet i Geelong var den eneste ikke-kasakhstaneren på laget i det tyrkiske etapperittet. Nasjonaliteten skulle vise seg å være avgjørende for Davis’ muligheter.

Ved middagsbordet før lørdagens avgjørende etappe sa han til lagkameratene at han «gikk for seier». Dagen derpå viste det seg at dette skulle bli vanskelig.

- De sa at sportsdirektøren hadde et møte med kasakhstanerne på morgenen, og de avtalte noe annet... Så... Det er Astana. Det er alt jeg kan si, fortalte en misfornøyd Davis til The Sunday Morning Herald.

Uten støtte fra syv kasakhstanske lagkamerater ble det ikke lett for 29-åringen, som på sitt beste var sjettemann på en etappe.

Astana-rytteren Andrej Zeitz, fra Kasakhstan, ble nummer to i sammendraget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere