RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Splitter han Schlecks?

Foto: Yves Logghe (Scanpix/Ap)
Johan Bruyneel vil sende Fränk til Giro d’Italia.

Hva RadioShack-Nissans sportsdirektør Johan Bruyneel vil gjøre med sitt arsenal av sammenlagtkanoner har til nå vært ukjent. Belgieren har hatt litt av et puslespill å sette sammen foran 2012-sesongen, som begynner om en uke med Tour Down Under i Australia.

Andy Schleck, Fränk Schleck, Andreas Kløden, Chris Horner, Jakob Fulgsang og Maxime Monfort er alle lystne på å kjøre et av de tre store etapperittene som kaptein.

LES OGSÅ:Hetser Sastre og Contador

Det er liten tvil om at Andy Schleck blir lagets nummer én i Tour de France, men Bruyneel har ennå ikke avslørt sine planer for de fem andre rytterne. Sportsdirektøren åpner nå for at storebror Schleck ikke vil være i toppform i Tour de France, men heller satse på Giro d’Italia.

- Jeg utelukker det ikke. Jeg sier verken ja eller nei, men det er en mulighet, forteller Bruyneel til cyclingnews.com.

Både Fränk og Andy fikk sine Grand Tour-debuter i det italienske rittet. Andy ble nummer to i rittet i 2007, Fränk debuterte to år tidligere med en 42. plass. Nå er det muligens duket for et nytt italiensk eventyr for den eldste av brødrene.

FRÄNK SCHLECK:- Det er bare touren som teller

Tour de France-ruten, som inneholder svært mange tempokilometer, kan være grunnen til at Bruyneel heller vil se storebror Schleck i toppform i Giro d’Italia. 31-åringen er ikke et utpreget talent på temposykkelen.

Selv om det kan bli Giro-fokus for Fränk i år vil han allikevel bli å se i Tour de France, antageligvis som lillebrors viktigste støttespiller.

- De skal kjøre Tour de France, men jeg er ikke sikker på om begge vil være i toppform, uttaler Bruyneel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere