Gå til sidens hovedinnhold

Splittes brødrene Schleck?

Johan Bruyneel kommer til å tenke over alternativet med å splitte brødrene i Tour de France.

Etter at Tour de France-ruten lakk for omtrent en uke side, før den ble bekreftet tirsdag, er det én ting de fleste sykkeleksperter er enige om: Brødrene Schleck er de store taperne.

Antall tempokilometer er økt til omtrent 100 og de antatte hardeste målgangene har uteblitt.

Etter å ha sett flere detaljer om ruten, er Radioshack-manager Johan Bruyneel noe mer optimistisk enn før.

- Vi hadde en liten idé om hvordan det kom til å se ut, uten å vite for mange detaljer. Jeg er litt mer optimistisk nå, etter å ha sett detaljene. Utgangspunktet var få fjelletapper og lange tempoetapper. Etter å ha sett spesifikasjonene på enkelte etapper tror jeg det er rom for å ta igjen tiden vi kan tape på tempoetappene.

- Jeg vet også at ruten ikke er ideell for laget vårt, og for en rytter som Andy. Samtidig drar jeg ikke herfra pessimistisk og sier dette er «mission impossible», sier Johan Bruyneel i et videointervju med Cyclingnews.

Les også: Andy lover mer offensive kjøring

Taus om tempotap
På spørsmål om hvor mye brødrene Schleck kan tape på tempoetappene gir ikke Bruyneel noe klart svar.

- Det er vanskelig å si. Den siste tempoen er 52 kilometer. Er det én ting jeg er positiv til er det at den lange tempoen er til slutt. Normalt blir den største skaden gjort på den første. Den er «bare» 32 kilometer og litt mer opp og ned, sier han, mens han hinter til at det er bra for brødreparet.

- Vi må definitivt kalkulere og begrense skadene på tempo og gjøre opp for det på resten av etappene. Det er flere etapper uten målgang på toppen av et fjell der vi kan gjøre skade, forklarer belgieren.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Splittes brødrene i touren?
Flere kritiske røster har ment at Andy og Fränk Schleck har hemmet hverandre i Tour de France, i stedet for å styrke hverandre.

Flere ganger har de virket mer opptatt av å få med broren på angrepene, enn at én av dem kjører av de største konkurrentene.

Bruyneel innrømmer at han ikke har tenkt over muligheten til å splitte de to i touren, men sier samtidig at det er noe han må tenke mer over.

- Jeg må tenke på det. Jeg synes det viktigste nå var å se løypa og virkelig få se hvordan den er. Jeg må sette meg ned og tenke over mulighetene vi har. Jeg tar ingen avgjørelse nå.

Samtidig har RadioShack en unik dybde i laget, med flere strenger å spille på. Én av de strengene er Andreas Klöden. Den tyske veteranen har tradisjonelt sett vært av de beste sammenlagtrytterne på tempo.

- Dette er en bra tour for han. Samtidig vil jeg ikke spå for mye, men det er definitivt en tour for et lag med mange sterke ryttere. Vi har mange sterkere ryttere. Vi kan bli en stor faktor i rittet, og ta fordel av dybden i laget vårt til å gjøre en forskjell, analyserer Bruyneel.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Ikke negativt at de har et øye på hverandre
Eurosport-kommentator Ole Kristian Stoltenberg har fulgt brødrene Schleck tett siden Fränk virkelig slo gjennom i 2006.

Han vil ikke være med på at brødrene hemmer hverandre.

- Jeg tenker at brødrene Schleck vet hva det dreier seg om. Det kan ikke være så negativt at de har et øye på hverandre. Men de kan nok bli litt mer kyniske, uten at det går på bekostning av brødreskapet, sier kommentatoren til procycling.no.

Samtidig sier han at de gjerne må prøve å splitte dem dersom det er et ønske fra lagledelsen.

- De kan gjerne prøve å splitte den, men det kan jo ikke være noen ulempe å være brødre som har et lite åpent øye til hverandre. Begge to virker å være veldig klare for å ofre seg for den andre dersom det står om en seier. Jeg tror ikke det er derfor de ikke har vunnet tidligere, avslutter Stoltenberg.

Reklame

NÅ: Sjekk de utrolige tilbudene på Spring Friday

Kommentarer til denne saken