Ifølge The Guardian og flere andre medier har nemlig Birmingham-lagets hovedsponsor, Zoopla, gitt klubben et ultimatum.

Bakgrunnen for konflikten er Anelkas målfeiring mot West Ham 28. desember. Etter scoringen feiret han med en spesiell hilsen, kalt quenelle. Flere mener at dette var en antisemittisk hilsen, men det har Anelka selv avvist. Ifølge spissen var det ganske enkelt «spesiell hilsen til min komikervenn Dieudonné».

Kan bli lang karantene
Faktum er imidlertid at FA har valgt å undersøke saken. I verste fall kan det, på bakgrunn av de nye antirasisme-reglene, ende med en lengre karantene for franskmannen. Blir han funnet skyldig, venter minst fem kamper på sidelinjen.

Etter kampen kom imidlertid klubbens uttalelse som fikk Zooplas jødiske medeier, Alex Chesterman, til å rase.

«Nicolas er spilleklar så lenge FA fortsetter etterforskningen. Derfor vil Nicolas forbli en del av stallen som vil bli vurdert for førsteelleveren mens FA og klubben fortsetter undersøkelsene.»

Verken Anelkas gest eller West Bromwichs uttalelse skal ha falt i smak hos sponsorene som har gitt klar beskjed om at de trekker seg om Anelka spiller mot Everton mandag kveld.

Har ny sponsor klar
Etter hva The Telegraph erfarer skal avtalen være verdt rundt 3 millioner pund. Avisen skriver videre at klubben neppe føyer seg for sponsoren og at de allerede skal ha andre alternativer klare.

Ekstra prekær blir situasjonen for klubben ettersom de denne måneden solgte spissen Shane Long til Hull. Dermed er alternativene til Nicolas Anelka få, og franskmannen vil etter alt å dømme vil få en rolle i mandagens kamp. (ANB)