RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sponsor-sorg i Sverige

(FOTO: AP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ikke fornøyd med at høydehopper Kajsa Bergqvist gir seg rett før OL.

Beskjeden om at høydehopperen Kajsa Bergqvist avslutter karrieren er et stort tap for sponsorene. De har tegnet millionkontrakter med stjernen, skriver DinaPengar.se tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Nå sørger de også over at hun ikke stiller opp i OL i Beijing i august.

- En god ambassadør
- Hun har vært en god ambassadør, sier de til DinaPengar.

I går forklarte den svenske friidrettstjernen at hun mangler motivasjonen som kreves for at hun på alvor kan sloss om de edle medaljene.

LES MER: Kajsa får norsk krisehjelp

Stort tap
For sponsorene hennes er dette et stort tap.

- Vi har hatt et kjempebra samarbeid i en fem års tid. Det er overraskende at hun velger å slutte, sier Eva Brunnberg, markedsjef og sponsoransvarlig i Lindorff, til DinaPengar.se

Til tross for en dårlig sesong i fjor, kan Bergqvist være fornøyd. Hun har stått øverst på pallen i både EM og VM, og med 2,08 er hun den kvinnen som har hoppet høyest i verden innendørs. Det hun mangler er OL -gull.

Ikke overrasket
Informasjonsdirektør hos Procordia, Helena Giertz, er ikke overrasket: Hun regner likevel med et fortsatt samarbeid med stjernen.

- Kajsa Bergqvist deler hvert år ut et Risifrutti-stipend til en lovende idrettsutøver, og hun skal også gjøre det i år, sier hun.

Lønnsomt samarbeid
Selv for Kajsa Bergqvist, som tjener mer på sponsoravtaler enn selve konkurreringen, har samarbeidet vært lønnsomt. Jan Sundberg, ansvarlig for idrettssponsing hos Carnegie har arbeidet med jenta i drøyt ti år. Han ønsker ikke å kommentere hvor mye penger de har lagt frem for stjernen, men sier til DinaPengar.se at hennes avhopp kan være positivt på kort sikt for bedriften.

- Nå blir hun jo mer tilgjengelig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere