*Nettavisen* Sport.

Sponsorsvikt i BLNO

Storsatsingen BLNO ble aldri den sponsorfesten basket-entusiastene håpet på. Nå etterlyser daglig leder Terje Melhus mer penger.

16.03.04 08:31

Se Bærums Verk Jets - Harstad Vikings direkte NÅ!

- Vi opplever en merkbar nedgang i sponsorinntektene i forhold til tidligere sesonger. Jeg vil ikke kommentere en bestemt sum, men jeg kan si såpass at det hindrer oss i å viderutvikle oss selv. Vi savnet blant annet mer penger til egenutvikling på forskjellige arenaer. Nå dekker inntektene først og fremst driften, sier Terje Melhus til TV 2 Nettavisen.

Flere grep
BLNO-sjefen peker på flere årsaker til sponsor-svikten, men understreker også at BLNO-administrasjonen har gjort flere grep for å forsøke å snu trenden.

- Årsakene til at vi nå opplever en svikt på sponsorsiden, er mange. Det har blant annet med det generelle arbeidsmarkedet å gjøre, og at Sponsor Service gikk konkurrs, preget også oss. Men dette ble jo fort en del av norsk idrett. Men jeg vil si vi ikke har lykkes bra nok i å snu trenden, sier Terje Melhus, og nevner blant annet at BLNO-administrasjonen har byttet sponsorleverandør i et forsøk på å øke inntektene.

Tilskuernedgang
Terje Melhus forteller at BLNO også har opplevd en nedgang i publikumstallene de siste årenene. Fra første til andre sesong øket tilskuertallet, men fra andre til tredje opplevde BLNO et stort fall. Den fjerde sesongen har tilskuerantallet på kampene jevnet seg mer ut.

- Vi er fremdeles den nest største innendørsidretten etter ishockey. Men vi har ikke de store ”festkampene” som alene trekker 3000 tilskuere til basketarenaen. Men på sikt håper vi snittet vil etablere seg på 800 tilskuere per kamp. Det er mer enn i håndball, og et snitt vi på sikt ser som realistisk, mener Terje Melhus.

Mindre i media
BLNO kom som et friskt pust på sportsidene i norske medier da den ble startet for fire år siden. Men de siste årene har det blitt skrevet mindre og mindre om den øverste basketserien i Norge.

- Lokale medier er flinke til å skrive om oss. Men nasjonalt har vi mye å hente. Jeg tenker på at VG, Dagbladet, Aftenposten og NRK skriver for lite om oss. Dette blir det en sentral oppgave for nå fremover å gjøre noe med, røper Terje Melhus.

- At vi fikk så stor spalteplass det første året, skyldes først og fremst nyhetens interesse, tror Melhus.

- Ikke for mye utlendinger
Men tror du at det store antall utlendinger i BLNO er med på å svekke interessen?

- Nei, det tror jeg ikke. Men for to år siden bestemte vi oss for å ta et grep med dette, og innførte regelen om at det hele tiden må være to nordmenn på banen i BLNO-kamper. Denne regelen gjelder fortsatt. De gode utlendingene gjør bare produktet bedre, sier Terje Melhus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.