RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sporfordelen avgjør?

Sist oppdatert:
Favorittene står leit til på den lille Drammensbanen, og vi tror tethestene kan holde unna i begge Dagens Dobbel-oppgjørene.

Klikk her for Nettavisens DD-tips

Running Force og Hot Rocky er to meget gode 5-åringer som i kveld betaler drøye seks ganger innsatsen i Dagens Dobbel-spillet. Hadde det ikke vært for sporene kunne muligens dette vært en "klaskedobbel", men fra bakspor i Drammen synes vi det tvert imot dreier seg om to favoritter i fare.

9 Running Force ser endelig ut til å være tilbake i form og da er dette en meget god traver, noe 161.000 innkjørt i fjor også indikerer. Det er V75-klasse i Mikkelborg-traveren, men hesten har opptrådt variabelt og sist ble det game over direkte. Har dessuten en meget usikker rygg i nr. 2 fra start, og vikarkusk Mehla kan fort havne i bakleksen direkte. Som kjent er det ikke bare bare å runde feltet på 800-metersovalen.

Vi velger derfor heller å satse adskillig tøffere å lanserer 4 Ringo Ce som en spennende vinner. Muligens kan Rustad-traveren innta føringen, men uansett er 7-åringen sikret et fint løpsopplegg når sporet igjen er til hestens fordel. At kuskekomet Kai Johansen setter seg opp denne gang er neppe noe minus - den karen vinner med flere høyoddsere enn noen annen. Ringo Ce slo favoritten i sitt siste seiersløp på Biri 30.11, og står finest til av disse igjen. Tapte riktignok klart for Running Force sist, men da var forutsetningene helt elendige. Formen tror vi er god (tredje i V75 gangen før) og vallaken yter uansett klart best der fremme direkte.

5 El Rapido får vår siste strek i den første dobbelavdelingen. Hesten til Karoline Krogh-Hanssen er veldig kjapp i vei, og skulle teten erobres er det langtfra utenkelig at 8-åringen kan holde unna for flytkusk Gunnar Austevoll. Vant helenkelt fra tet i billige omgivelser her på Drammen tredjesist, og selvom motstanden er tøffere betyr teten mange meter her i Drammen.

Frisk og rask igjen?
Dersom årsdebuterende 2 Caraciola As er tilbake i toppslag tror vi tyskerimporten leder DD-2 hele veien for alltid offensive Tom Erik Solberg. 6-åringen har ikke startet på tre måneder, men husk at dette er en V75-hest som er meget god når den fungerer. Det gjør den imidlertid ikke hver gang, men vi forventer at hesten er i helsemessig skikk når den nå kommer ut igjen. Har vunnet helenkelt i V75 over stayerdistanse tidligere, og vi synes Gottling-traveren blir undervurdert i kveld.

7 Superclav er en annen meget tøff traver som dog har rotet det til i sine to siste starter. Super Tilly-sønnen er mer enn god nok til å vinne dette løpet feilfritt - ja, vil glemmer ikke at 5-åringen i fjor vant en 1700-meter med innlagt galopp her på Drammen. Vårt andrevalg i løpet.

11 Hot Rocky er virkelig utviklet seg flott det siste halvåret og hevdet seg svært godt i harde lag. Sist var han dog litt under pari i V75, og nok engang er sporet bedrøvelig for den sterke Fossen-traveren. Det varsles et defensivt opplegg denne gang, og dermed skal det vel klaffe godt for å rekke frem denne gang. Nok en overspilt favoritt i våre øyne.

Ja, vi er ikke i tvil at vi heller spiller to tredjevalg til over 40 ganger pengene enn favorittkombinasjonen til 6. Dersom bare en av våre to utvalgte favoritter innfrir ligger det uansett an til flotte oddser. Ringo Ce gir p.t. 20 mot Hot Rocky og 30 mot Superclav, mens Caraciola gir 18 mot Running Force og nærmere 30 mot El Rapido.

Ekspertforslag
Vi spiller to forslag der det største består av to bonger med Ringo Ce og Caraciola As som utgangshester - til en pris på totalt 300 kroner. På det minste spiller vi 100 kroner "rett frem" på våre to dristige førstevalg.

Kjøp en DD-bong og se løpene på Nrk2 kl. 23.05

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere